Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis nlb – vem zakaj

nlb – vem zakaj

Že dolgo me muči napis na novih bančnih karticah nlb-ja, ki je hkrati tudi njihov slogan. Zanima me, ali ne bi bilo pravilno “Vem, zakaj.”
Je ali ni vejice?

Vsekakor bi morala biti tam vejica.

Verjetno take napake za njih niso napake, ampak CGP (celostna grafična podoba). 🙂

Oh, sem mislila, da samo mene grize. Ko moram (slučajno) celo na banko in imajo ta napis povsod, me pa kar tresavica napade.

Ampak sem imela zelooooo podoben primer v svoji službi: nekdo je celo argumentiral, da v sloganih NI ločil. Kar mešalo se mi je, a je potem le obvladala moja: vejica je ostala.

__ http://www.cenim.se

Hehe … jaz sem popenil v službi danes. Namreč, podjetje pripravlja promocijski katalog in meni nosijo lektorirat in korigirat tekste zanj. Že kakšnih trikrat so mi jih prinesli (ene in iste), vestno sem označil potrebne popravke, ampak nekako se mi je čudno zdelo, da bi prejšnjikrat nekatere napake izpustil. Zato sem danes zahteval na vpogled mojo prejšnjo verzijo – in ugotovil, da oblikovalka kataloga enostavno ni hotela upoštevati nekaterih popravkov, ker “se ji niso zdeli pravilni”.

Napisal sem ji mail, da naj pač zbrišejo moje ime kot lektorja, če se mislijo tako iti. Odgovorila mi je, dva stavka citiram:

“Nima smisla, da se jezite, saj sem hotela samo vprašati, če je res pred in vejica.
Tudi jaz sem hodila kakih 5 minut v šolo in včasih pred vezniki in – pa – ter ni bilo vejic.”

Torej – moje popravke je upoštevala ali pa ne. Pa ne samo morebitna vejica pred in, ni hotela sprejeti tudi, da v primeru “v 26 letih delovanja” 26 ni vrstilni števnik in za njim ni pike, pa take fore.
Počakal bom, da se župca malo ohladi, potem bomo pa videli, kako bo :))

Jaz bi popenila. Preden se župca ohladi, da se razumemo. 🙂
Tebi pa čestitam za potrpežljivost.

New Report

Close