Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjiga o osebnih financah

Knjiga o osebnih financah

Pozdravljeni,

prosim za pomoč vse knjižne molje in sicer:

rada bi za Novo leto 14 letni hčerki podarila kakšno knjigo v zvezi z osebnimi financami. Rada bi jo poleg lastnega teženja in napotkov seznanila tudi s kakšno drugo obliko korsitnih nasvetov v zvezi z osebnimi finanacami. Za vse nasvete se Vam zahvaljujem.

LP Marjanca

The Secret Dreamworld of a Shopaholic – Sophie Kinsella

Je roman, pravzaprav je chick-lit. Pa vendar ko sem brala njena razmišljanja in seštevala njena zapravljanja, bi ji kakšenkrat najraje zavila vrat in zraven sem si mislila: jaz ne bom nikoli taka…..

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Tudi meni se zdi bolje štirinajstletnici podariti kakšno takšno knjigo, kot jo je omenila tamala_8. Jo bo vsaj prebrala in morda kaj razmišljala zraven. Sama pri štirinajstih ne bi bila prav nič vesela, če bi za novo leto dobila knjigo o osebnih financah … 😉 To ji raje podari kdaj drugič, kar tako, za novo leto pa raje ne.

Saj to ne bo njeno edino darilo :):):), res nisem tako kruta mati. Gre bolj za to, da bi malce razmišljala o denarju , da je potrebno za denar (vsaj večini) delati oz. si ga prislužiti in da ne moreš kar vsega “zaružiti”, da si je bolje za denar nekaj privoščiti, kupiti,…,kot pa plačevati Telekomu. Sem pa na net-u našla neko knjigo z naslovom Denar ne pada z neba, ki naj bi bila napisan prav za otroke. A jo kdo mogoče pozna ?

No, če ni edino darilo, bo pa okej.:-)))

Ena zelo dobra knjiga na to temo je Skrb za osebno premoženje, avtor Janez Balkovec. Zelo razumljivo in zanimivo napisano praktično vse o denarju, skladih, varčevanju…
Upam, da se knjiga še dobi v knjigarnah. Moj izvod je namreč tudi dobil noge in se sploh ne spomnim, komu sem knjigo posodila, v glavnem ne zna nazaj domov :).

Knjiga Janeza Balkovca je za štirinajstletnico neprimerna, zapleteno in preveč ‘strokovno’ je napisana, predvsem je pa že zastarela. Bralna značka je lani osnovnošolcem delila tovrstne knjige.

Hm. Kaj to pove o bralni znački oz. njenih botrih? :O

K.

Žleht človek bi sklepal, da predvsem temu, kako bo zaslužila založba, ki je ta dela izdala. Ni treba ugibat o lastniških povezavah.
Gre za štiri prevode: Denar v tvojem žepu, Kako priti do denarja, Kaj početi z denarjem? in Kako je nastal denar. Pri poslanstvu Bralne značke (čeprav zaslužijo Vse priznanje, ker drugače tudi veliko dobrega storijo za branje) bi bolj pričakovali podpiranje slovenskih avtorjev literarnih del za mladino.

New Report

Close