Najboljša dopustniška knjiga
hja, moja prva polovica dopusta je prinesla bolj ubogi izkupiček. Za resnično izpostavit bi bil le Faulkner s palmami. Močno upam, da mi bo dopust, ki me čaka v zelo bližnji prihodnosti pocrkljal s kakšnim resničnim presežkom. Bo treba pazljivo napolniti nahrbtnike s knjigami, a ne?
Želim ti pa bralno in tudi drugače nadvse prijeten dopust. Pa prinesi kak dober bralni predlog domov :-)))
Aja, glede na tvojo počitniško torbo in tole izjavo – je Mimesis že med prebranimi? Pa Trebuh Atlantika?
Jaz sem bila na dopustu sama z otroki, tako da sem poleg Interpretacije umora in Osmega poverjenika (itak absolutni zmagovalec :-)), uspela prebrat le še pol Austerjeve Knjige iluzij. Ugotavljam, da kljub večnim upom na boljše čase, na dopustu še najmanj preberem.
He, he, he, he Enka, pa si me našla :-)))))))))))))
Trebuh Atlantika sem prebrala in je zelo vredu knjiga, ampak ne kak hud presežek. Iz te zbirke imam pa v torbi še Annino poroko.
Priznam, nisem še prebrala Mimesis, je pa v torbi za naše zaključno poletno pohajanje 😉 Mož je Mimesis prebral in je ne more prehvaliti. Tako da je upanje, da bo zadnji teden avgusta popravil okus poletja:-)
@Aja: se strinjam, da je Mimesis super, kar spravi se nadenj, je itak tanka knjiga in hudo berljiva. Vseeno pa bodi pozorna na prevod; poleg nekaj običajnih, boš našla sijajen kiks, ki te bo spravil v krohot (no, pa saj sem ga omenila že nekje drugje) … Tudi ti uživaj na dopustu!
Uf, padel kamen s srca, zaradi Mimesis :-). Btw, knjigo sem priporočila tudi sorodnici iz Beograda, ki poroča, da je ne more nikjer nabaviti. Ste vedeli, da je Nikolaidis Mimesis (in lani tudi roman Sin) izdal na Hrvaškem?
O Trebuhu Atlantika je bilo pa tule gor kar nekaj pohval, sama pa sem ga danes malo ovohavala v knjigarni, pa me ni prepričal. Je šla z mano domov Sestra (Katja, poročam po mojem enkrat jeseni :-)).
Lepotico s pomarančami sem prebrala, vendar name ni naredila kakšnega posebnega vtisa, moram reči, da sem se bolj kot ne morala prebiti skoznjo. sem na koncu Ljubezen traja tri leta in se strinjam z zgornjim opisom, mi je pa zanimiva tema. odnosi, pa moški, ki ne more odrasti… brala sem tudi Hudičevko v Pradi, ki je čista ameriška limonada, tako da letos ne najdem knjige ki bi jo sploh priporočila za poletno branje.
Jaz bom pa dolgočasna in bom rekla – Harry Potter 7.
Pravzaprav z družinskega stališča ne samo sedmica, ki sva jo odrasla člana prebrala v bore par dneh, ampak celotna serija. Naša 10-letnica se je namreč HP precej otepala, ker je okoli njega tak hype, ker pa na koncu na dopustu ni bilo več drugega na razpolago, ga je začela brati. In priznala, da ni imela razloga, da se ga je otepala.
Prvo knjigo je prebrala v 1 dnevu, drugo v naslednjem, za tretjo si je vzela cela dva dneva. Potem je zmanjkalo in je prebrala irsko vilinsko trilogijo, ki sem jo vzela na dopust zase 😉 4. del je po povratku prebrala v 2 dnevih in pol ali nekaj takega, si vzela dan pavze in prebrala vse, kar si je pritovorila iz knjižnice, prebrala 5. del in s seboj k noni na morje vzela 6. knjigo.
Ko smo jo hecali, da bo najbolje, da se potem loti sedmice kar v izvirniku, je rekla, da ni problema, da bo prežvečila do februarja prvo in drugo stran in potem nadaljevala na tretji strani prevoda 😉 😉
Bye, Kitty
Hehe, teoretično čist, ampak zame se je praktično začel dopust, ko sem vzela HP v roke 🙂
Trilogija o irskih vilincih:
Melling, O. R.: Keltske vilinske. #Knj. #1, Lovčeva luna
Melling, O. R.: Keltske vilinske. #Knj. #2, Kralj poletja
Melling, O. R.: Keltske vilinske. #Knj. #3, Hči Prinašalke luči
Bye, Kitty
Po sklenjenem dopustu na otočku, ki ima precej stičnih točk s tistim iz Osmega poverjenika (menda je bil tudi med tistimi, ki so bili avtorju za model), se ne morem pobahati, da sem prebrala kaj res izrednega, le nekaj solidnih knjig.
Še kar zanimiva je bila Franzenova Twenty-Seventh City, pa recimo Zašto sam vam lagala Julijane Matanović, to pa je tudi vse, kar je omembe vredno …