Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis oko lepoarda

oko lepoarda

Dobro jutro,

sem se spomnila, da lahko tukaj vprašam, namesto, da si razbijam glavo sama, torej: berem knjigo “švedske zvezde med pisatelji” Manklla, Oko leoparda.
In so mi nekateri odlomki res čudno znani, na primer breznosa ženska, pa plezanje prek mostovne kompozicije, izguba prijatelja… naprej še niti nisem prišla, tako, da ne vem, gotovo je še kaj. Ampak, te knjige gotovo še nisem brala – torej sem morala to prebrati kje drugje – ker je omenjeno, da je to precej biografska knjiga.
Mi pomaga kdo, kje piše od dveh prijateljev, fantov trinajstih let, ki nagajata breznosi ženski, iz česar se potem rodi prijateljstvo? Pa, ki iz nekakega kljubovanja lezeta prek mostu, kar se za enega od njiju konča tragično?

Mogoče čisto mimo, ampak mene je ta opis asociiral na Kingovo Stand by me (film), mislim pa, da je naslov knjige Body (Truplo). Tam so štirje prijatelji, stari okoli 12 let, in nagajajo psu na smetišču, tečejo čez ogromen železniški viadukt oz. most in pri tem dva skoraj povozi vlak …

K.

Hm, meni se tudi zdi znano. Morda iz knjige Pes, ki je potoval k zvezdi ( tudi od Mankella ). Nisem pa čisto prepričana, je že dolgo, kar sem jo brala.

He, he, Kerstin, tudi meni se je za hip pred očmi prikazala Stand by me (btw. odličen film, žal novele Body ni v slovenščini). Ampak tam nihče ne pade z mosta :-).

New Report

Close