Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Počitniška torba

Počitniška torba

Ker si bom drugi teden po kar nekaj časa prisilne bralne abstinence lahko privoščila cel teden vsaj 5 ur branja na dan in ker je ravno čas dopustov, ko si boste vsi vzeli svojo torbo izbrane literature s seboj, in ker spodnja podobna tema odpira v glavnem predloge knjig, ki mi ne sedejo, vas lepo prosim, če lahko malo pokukam v vaše torbe. Zanima me torej, če na kratko povzamem svoje flancanje, kaj imate na čakalni listi za poletje oziroma kateri so ti izbrani romani, ki jih boste vzeli s seboj?

Sama se nekako še najbolj spogledujem s:
– Diome: Trebuh Atlantika
– Appanah: Anina poroka
– O’Connor – Teško je nači dobra čovjeka
– Robbe-Grillet – Žaluzija
– Jančar – Posmehljivo poželenje
– Čar – Made in Slovenia
– Nikolaidis – Mimesis
– Oz – Črna skrinjica
– Foer – Vse je razsvetljeno
– Cabre – Evnuhova senca
– Samardžić – Gozdni duh

Trebuh Atlantika pod mus – ravno sem ga začela in je fenomenalen.

Sama nimam počitniške liste, dokler imam čez otroke, pač ni petkov in svetkov. Kolobarila bom med sprotnim navdihom iz knjižnice in čiščenjem domačih zalog.

Tudi Mimesis pod mus!
Moja torba tudi še ni pripravljena, a letos imamo v avtu več prostora in bom vzela večji izbor kot lani, ko sem bila (razen dveh, treh knjig) zelo zelo razočarana.
Časa imam še en teden.

@Aja: Tudi knjige Vse je razsvetljeno ne smeš pozabiti doma – sama je še nisem dokončala, vendar zanjo izkoristim vsak hip prostega časa. Če bi bil človek res zoprn, bi ji lahko kaj res drobnega poočital, ampak to bi bilo že teženje. Delo je tudi sijajno prevedeno (Alenka Moder Saje).

Cabre pod mus.

Še en glas za Mimesis pod mus!!! Anina poroka je tudi na mojem spisku, če jo bom ulovila v knjižnici. Imam pa čas do avgusta, tako da pravega spiska še ni :-).

@Aja: če smo se že tako vneto lotili brskanja po tvoji počitniški torbi, se še jaz pridružujem tistim, ki mislijo, da Mimesis nikakor ne sme ostati doma.

O svoji malhi bom razpravljala zadnje dni avgusta – za zdaj so znane samo tele drobtinice:

Jonathan Franzen: The Twenty-seventh City, Strong Motion
Vinko Moederndorfer: Nespečnost
Vladislava Vojnović: Lov na grinje (poezija – naj bo, ker je ravno frendica)

Katja, Nespečnost je fina knjiga, tako prijetno in zanimivo branje.
Zadnje čase mi Moederndorfer postaja prav fajn avtor in ga rada berem.

Ne zgrozite se, tole je seznam knjig za oba – z nekaj rezervnimi, kajti odpravila naj bi se ne otoček, kjer je edina trgovinica kraj z največjo literarno ponudbo … To pa pomeni, da ne gre tvegati. 😉

Robert Perišić: Vse te smešne zgodbe
Andreas Maier: Binkoštni torek
Jonathan Franzen: Twenty-seventh city
Jonathan Franzen: Strong Motion
Julija Matanović: Zašto sam vas lagala
Don DeLillo: Underworld
Don DeLillo: Mao II.
Don DeLillo: The names
Avgust Demšar: Olje na balkonu
Bernhard Schlink, Walter Pop: Selbova pravica
Goran Petrović: Trgovinica pri srečni roki (uf, dolg od zdavnaj)
Martin Cruz Smith: Gorky Park
Martin Cruz Smith: Wolves Eat Dogs

New Report

Close