Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis pozitivna, humoristična knjiga

pozitivna, humoristična knjiga

….moja mami preživlja eno težjih obdobji v življenju in zaželela si je eno dobro (ne zateženo), lahkotno in smešno knjigo….se pravi, nekaj kar bi jo orazpoložilo….brez resničnih dramatičnih življenskih zgodb, ker jih ima sama dovolj… rada bi ji odnesla v bolnišnico…. kakšni predlogi?

hvala

Jonathan Safran Foer: Vse je razsvetljeno.

Mene je knjiga razvedrila, nasmejala – obenem premore še drugačne podtone, skratka, poda nekaj iztočnic v razmislek. Povrhu je sijajno prevedena. Toplo toplo priporočam.

Vse je razsvetljeno je sicer krasna knjiga, ampak na koncu postane kar precej žalostna, tako da ne vem, če bo v tem primeru najboljša izbira. Jaz bi ji rajši dala kaj od Paasiline, mogoče Jane Austen, ali pa tukaj gor večno omenjano klasiko: Trije možje v čolnu.

Finn Soeborg – Lepo se nam godi
Finn Soeborg – Takšni so pač – vesel roman.

toplo priporočam ta danska rahlo satirična romana, dovolj kratka in nezahtevna za v bolnišnico. prva knjiga je izšla v zbirki humor, druga že leta 60, a obe ohranjata sok tudi dandanes.

Priporočam serijo Prva damska detektivska agencija. Če slučajno ne poznaš, naj te naziv ne zavede, knjiga je daleč od klasičnih nasilnih detektivk, ampak je ena taka lepa serija zgodb o botsvanski detektivki “tradicionalne” postave :). Zares topla knjiga, polna zanimivih usod in življenjskih resnic.

New Report

Close