knjiga-spremeniti se na bolje?
nesrečkaaa, vsaka Knjiga, pisana z veliko začetnico, nam pomaga, da postajamo boljši človek. Mišljena je celotna literarna klasika, kupi sodobne kakovostne literature in še in še. Samo na primeren način jih je potrebno brati. tisto, na kar pa najverjetneje ciljaš s svojim vprašanjem, ti lahko ponudi le medvedjo uslugo. kratki, popreproščeni priročniki z nasveti, kako biti boljši človek in podobno, so površinski. nekaj pobluzijo in ti morda spremenijo za dan dva tvoje obnašanje, kaj več pa ne. vzemi si čas in počasi z užitkom preberi brate karamazove, don kihota ali pa, če si alergična na zaprašen papir, kakšen roman gabriela garcie marqueza. pa boš boljši človek – na dolgi rok.
Jaz osebno v takih trenutkih svetujem – Vse kar moram vedeti, sem se naučil v vrtcu. Zame je ene vrste credo 😉 Daleč od tistih knjig, o katerih piše Filip. Vsaj z mojega vidika.
Se pa strinjam s Pilgrimom, da te ‘zveličajo’ tiste Knjige, v katerih nikakor ni eksplicitno zapisan recept, kako bi TI postala boljši človek.