zakaj v knjižnici razmetavate po policah?
v poletnih mesecih se išče dobro branje. grem v knjižnico, iščem po policah, mi je tako bolj všeč kot po katalogu. zraven mene pa gručica žensk pri kakih 30, očitne kokoške da bolj nebi mogle bit, pa jemljejo knjige ven, pa mal prelistajo, pa butnejo kar nekam na xy polico, se hihitajo in komentirajo da itak si morajo knjižničarke svojo plačo zaslužit, pa iščejo nekaj drugega pa ne najdejo, pa se jezijo kak je vse razmetano!
pa kaj se čudite, saj ste ve razmetale?! in če je še 10 takih na dan?! je kaj čudnega, da se nič ne najde?!
a vi to resno delate zato ker se bojite da nekdo premalo dela? res me zanima, če spadate med take: zakaj to počnete?
povsod kjer sem vpisan je vedno kje v bližini kaka polica, košara ali voziček, kamor se odloži kar je človek pregledal, pa se potem ni odločil, ne pa da se kar nekam butne!?!
ali vas res tako malo briga kaj bo našel kdor pride za vami?
ali je to iz škodoželjnosti do tam zaposlenega?
Že večkrat se mi je zgodilo, da knjige, ki bi morala biti na polici, ni bilo. Morda se ne sliši zelo tragično, a če plačaš članarino, nekako pričakuješ, da bodo stvari poštimane, sploh če kakšno knjigo nujno potrebuješ. Res je, da razmetavajo ljudje, a sori, tudi knjižničarke bi morale malo pospraviti, saj so plačane, da skrbijo za knjižnico. A je tak problem vsake toliko časa pregledat police in knjige postaviti po abecedi?
Se opravičujem, če kakšni knjižničarki delam krivico, a sem doživel že kar nekaj negativnih izkušenj.
1. V opisani situaciji bi šli meni tudi lasje pokonci. Najbržda tudi tiho ne bi bila, čeprav bi verjetno kasirala kakšno ne najlepšo besedo od omenjenih gospa. Najbrž ni treba posebej povedat, da vračam knjige na police z milimetrsko natančnostjo :-).
2. Iz lastnih izkušenj vem, da tole pospravljanje po policah ni najljubše opravilo knjižničark. Ko sem v SŠ opravljala prakso v knjižnici, sva s sošolko vsake 3 dni kasirali ravno to…cel dan sva zlagali knjige na policah po abecedi. Cel dan je šel samo za leposlovje. Pa ni bilo poletje…