Knjižnjica-zamudnina 2.del
Ni tako preprosto. Knjige sem vrnila v ponedeljek, za zamudnino sem rekla, da jo bom plačala naslednjič. Pa me danes kliče pilicist, da pride po knjige, če imam čas. Obrazložila sem mu, da sem jih že vrnila pa je rekel, da moram vseeno izpolniti neke obrazce, in da bom obrazložila, zakaj jih nisem vrnila prej itd. Ker je to pač potrebno, ker gre vse preko sodišča. Ja super ne. Kaj hočemo. Klicala sem v knjižnjico in vprašala, če lahko kakorkoli zmanjšamo zamudnino, ker vem, da se da, če se hoče. Pa mi je rekla, da ima zdaj vse to policija čez. Zdaj me pa zanima, na kaj se lahko izgovarjam, da bi znižala zamudnino.
Za 470 eurov bi šli izven sezone lahko za 5 dni na dopust. Pismo, kaj si človek nakoplje z zanikrnostjo!
Ko imajo zadevo v rokah sodišče, advokati, izterjevalci ali zavarovalnice, ga ni več za sra.., ampak je najbolje poravnat svoj dolg.
Se pa strinjam, da je tale tvoja zgodba nekam trhla…odvetnik…policist??
http://med.over.net/forum5/read.php?151,4060700
Pa še nekaj, prosim. Prosila sem za morebitne pametne odgovore, ne obtožb.
Aha, sem šele zdaj videla, da si napisala, da gre za 8 mesecev.
Vrag je, ker je šla zadeva že tako daleč, da je vpleteno sodstvo ipd. 🙁 Če nimaš kakšnih močnih zvez, se ti lahko v skrajnem primeru “usedejo” na dohodek ali pridejo zarubit premoženje.
Ali ti niso prej poslali opomina? Pri nas vedno pošiljamo po nekaj opominov, šele po dobrem letu ukrepamo kako drugače.
Čimprej plačaj sicer bo znesek še veliki višji. Ko dodajo še stroške izterjave, cena odvetnika, sodni stroški bo šele hudo.
Si pač naredila neumnost, ne prva ne zadnja, neumnosti je pa treba plačat. Žal.
Lahko se pa še malo igraš, poiskusiš znižat dolg (ne vem sicer kaj bi lahko bilo opravičilo) in reskiraš, da bo znesek veliko višji. Ti sama veš da kakšnega zneska lahko poiskušaš in odlašaš.