predlogi za knjige
Tu se spoznate ne knjige, zato bi vas lepo prosila za kakšen nasvet.
Rada bi naredila seznam/zalogo knjig za na morje, a nimam dobrih idej.
Moj okus pa je takšen: ne pretežka (Rakov povratnik – Miller je največja groza, kar sem jih brala), zabavna, lahko malce srhljiva in skrivnostna (Mazzinija sem predelala, Kinga tudi bolj ali manj), črni humor imam rada, zato pa sem prerasla Holtovo in podobne ženske romane (tudi Iščem impotentnega moža je velik NE).
Zato pa sem navdušena nad Paniko od Muckove, Holistično detektivsko pisarno Dicka nevemkakosepiše od Adamsa in Na smrt slavnimi, avtorja sem pozabila.
Upam, da nisem preveč zakomplicirala in da mi boste znali dati kakšen dober predlog. Vnaprej hvala.
V branje priporočam Osmi poverjenik (Renato Baretič) ter Nočna tarifa (Ildiko von Kurthy).
Če te kakorkoli zanimajo kriminalke pa priporočam Michaela Connellyja, Iana Rankina in Henninga Mankella – karkoli od njih sem do sedaj prijela v roko je bilo super.
Chrichton zna biti tudi zanimiv – meni je bila časovna past strašno všeč, pa Sfera tudi.
Mogoče bi ti bila všeč serija knjig o štirih bratih Quinn od Nore Roberts (vsi naslovi so povezani z morjem, na pamet jih pa ne znam). Lahkotno branje, na momente se narežiš, bistveno bolj življenjsko kot Holtova, vsekakor pa boljše kot Panika (morda sem subjektivna, ampak po tako množični hvali sem pričakovala od Panike bistveno več).