Metuljčki, pikapolonice, prijateljstvo
Pozdravljeni!
Jaz imam pa eno zahtevno vprašanje:-)) Iščem namreč otroško knjigico, primerno za 6, 7 letnike, v kateri nastopata metuljček in pikapolonica (ali vsaj eden od njiju) in se vsaj v grobem dotika teme o prijateljstvu, prijaznosti, pomoči…
Prezahtevna??? Upam, da ne:-)))
Če kdo ve za kakšno tako zgodbico, naj prooooosim napiše njen naslov. Res nujno rabim. Hvala.
Godrnjava pikapolonica je knjiga Erica Carle-a, ki je sicer povsem o pikapolonici, ampak o taki sitni, ki se skozi hoče tepst ali kregat, pa na koncu ugotovi, da to nima smisla in nato skupaj s prijazno pikapolonico povečerja in gresta spat.
Knjiga je super (meni so res všeč slikanice tega avtorja, npr. Zelo lačna gosenica, pa nekaj o pitonu, pa o kenguruju, …), pri nas je ta vsebina tudi nujna, ker sta hčerki velikokrat res sitni.
Ni pa o prijateljstvu, poleg tega je v slovenščini razprodana (jaz sem jo kupila v angleščini preko abebooks prav ugodno).
Saj ne vem, če sem kaj pomagala.
lp
p.s. Če si iz Lj., pojdi v Konzorcij, na otroški oddelek, kjer je običajno ena strašno simpatična rdečelasa gospa, ki secer organizira otroške prireditve tam. Če taka knjiga, kot jo iščeš obstaja, ona ve zanjo, garantirano! Druga možnost pa je kakšna knjižničarka za otroke, tudi poznajo svoje “blago”.
spomnim se zgodbice o treh metuljih, ki so jo igrali otroci, koje moja hči hodila v vrtec. gre za to, da se trije metulji spreletavajo po cvetočem travniku, potem pa začne deževati. ker se bojijo zmočiti krila, eden od metuljev prosi rožico, če odpre lističe, da se bodo skrili notri. in rožica reče, da sprejme samo njega, ker je enake barve kot ona. metuljček odgovori, da tudi on ne gre noter, če ne sprejme še njegovih prijateljev. to se ponovi še pri dveh rožicah (vsaka reče, da vzame samo tistega, ki je enake barve kot ona), konca pa se ne spomnim najbolje (od te igrice je minilo že 15 let:-)) , mislim, da potem posije sonce in metulji so rešeni. žal pa ne vem, kdo je avtor ali kako je naslov.
upam, da sem kaj pomagala!