Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis katero knjigo za darilo

katero knjigo za darilo

Pozdravljeni,

Prijatelju bi rada podarila knigo za darilo. Želim najti nekaj takega, ki bi bila dobra za večanje samozavesti in za osebno rast.
Lp,

Oprosti, ker se bom ravno pri tej temi oglasila: vsi bi radi podarjali kaj “za večanje samozavesti in osebno rast”. Zaboga, pa kje najdete take ljudi? Jaz med svojimi prijatelji in znanci (pa jih ni ravno malo) ne poznam žive duše, ki bi
a) tako knjigo potrebovala ali
b) ki bi jo (pre)brala (če jo že potrebuje).
Podari kuharsko knjigo ali roman, bo več koristi. 🙂

Rajši bi podarila kuharsko knjigo ali roman, pa vendar ta oseba poterbuje v tem trenutko ravno to kar iščem.
Lp,

Poglej na

lp Klara

http://klara1.moj-album.com ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Z besedo predaja človek človeku svoje misli, z umetnostjo pa ljudje drug drugemu predajajo svoja čustava Plehanov

Knjigo Pika Nogavička. Ker njej pa res ni primanjkovalo samozavesti. In če bi mi jo kdo podaril takrat, ko bi imel občutek, da sem tako “na tleh”, da nujno potrebujem primerno vzpodbudo, bi imela gesta dvakratno koristnost. Ne bi bila le izkaz pozornosti, ampak bi obudila (lepe) spomine na otroštvo, ko so bile naše reakcije spontane.

Je pa res, da je včasih tudi hec treba znati razumeti.

Tudi meni se zdi Žanin predlog boljši od vsega malo boljšega in malo slabšega smetja, ki ga prodajajo pod znamko “samopomoč”.

Morda res bolje, da najdeš kakšno leposlovje, ki bi ustrezalo. Morda Bachovega Jonatana Livingstona galeba ali Zaplotnikovo Pot ali Exuperyjevega Malega princa…
Jaz sem dobila enkrat Življenje je tvoje od prijateljice, ki je bila prepričana, da tisti hip to potrebujem. Super, namen krasen, vendar je slabo ocenila – ta knjiga zame ni. Sama sebi bi se zdela neizmerno trapasta, če bi si ponavljala “Osvobajam se vzorca v svojem telesu zaradi katerega se upiram sreči”. Če že, rabim preprostejše stavke, če naj si jih ponavljam že zjturaj pred prvo kavo. 🙂 Tisti hip bi jaz dosti bolj potrebovala nekoga, ki bi imel en večer časa zame, pa bi me peljal na pivo in poslušal, kaj me teži.

ona napisal:

> Rajši bi podarila kuharsko knjigo ali roman, pa vendar ta oseba
> poterbuje v tem trenutko ravno to kar iščem.
> Lp,

če “ta oseba ravno v tem trenutku to potrebuje” potem je morda res najslabše, da se ji kupi kakšno ezoterično mešanje megle. Nazadnje tak revež hodi okoli in ponavlja kak oooom, sam sebi šepeta, kako dobro se počuti in na silo pozdravlja stare ženice, ki jih srečuje med svojimi bluzenji, ker se mu zdi, da s tem širi pozitivno energijo.

Energija se pretaka. Tako med ljudmi, in zato se je v takih trenutkih potrebno izogibati ljudem, ki ti jo srkajo, in se družiti s takimi, ki jim pljuska čez.
Isto je s knjigami. nekatere jemljejo energijo (čeprav se na prvi pogled to ne vidi), druge jo dajejo.

Zato se pridružujem predlogu ŽANE, za dvig samozavesti ultimativno: PIKA NOGAVIČKA. Tako zdravega, zamozavestnega, osebnostno trdnega značaja ne srečaš nikjer drugje.
samo brati je takšne knjige treba znati.

New Report

Close