Najdi forum

FIDA

Ne vem, ali že veste, no, za vsak primer: odslej je besedilni korpus Fida brezplačno na voljo tudi ubogim param …

Tule je dopis s povezavo:

Pozdravljeni,
sporočam, da je od včeraj omogočen prost dostop do 621-milijonskega besedilnega korpusa FidaPLUS na naslovu . Za dostop je potrebna brezplačna registracija. Vsem, ki bi korpus želeli uporabljati, priporočam predhoden ogled priročnika za delo s korpusom
(), da boste lahko v celoti izkoristili možnosti, ki jih ponuja. Priporočam se tudi za morebitne odzive, pripombe itd.

Lep pozdrav
Simon Krek

Lep konec tedna

Uspešno sem se registrirala, pridobila geslo, ampak ko kliknem PRIJAVA, piše, da je service unavaible. Kaj pa zdaj??

Še popoldne je Fida lepo delala …

Sama nisem iz kroga ljudi, ki delajo pri Fidi, zato ti ne morem nič pomagati.

Vem le to, da zadevo po malem še dopopolnjujejo, saj je zdaj nenadoma odprta za širši krog uporabnikov. Najbrž bomo morali še malo počakati.

Lepo bodi

Fida danes deluje, vsaj takrat je, ko sem šla gor …

Kako v Fidi iščeš več besed skupaj – npr. jagodna torta? Da ti ne najde zadetkov za vsako besedo posebej? Kje je na tipkovnici zaviti oklepaj? Hvala!

Kako iščeš več besed skupaj sicer ne vem, dvojne oklepaje pa nardiš z Alt Gr + B oz. N.

lp

T.

Frazo iščeš takole:
jagodna_torta

Če jo pa hočeš najti v vseh sklonih, pa takole:
#1jagoden_#1torta

Če pa iščeš dve besedi, ki sta blizu skupaj pa:
#1jagoden//#1torta

Samo toliko, to je FidaPlus in ne Fida. Fida je korpus, ki se nahaja na strani:
http://www.fida.net
in je samostojen korpus, ki pa v celoti ni dostopen, kot je FidaPlus.
Nočem delovati pikolovsko, samo opozorila bi rada na izrazoslovje, da ne bi slučajno prišlo do kakšne nepotrebne zmede.
Lp,
Chi

V čem pa je razlika med Fido in Fidoplus?

FidaPlus je nadgrajeni korpus (šele januarja je začel delovati), ki je v celoti brezplačen in se sproti obnavlja. Vsebuje več kot pol milijona besed. Fida pa je predhodnik FidePlus in v celoti brezplačno ni dostopen; če mi je prav znano, se več ne posodablja.
Lp,
Chi

New Report

Close