Krasni ste, hvala vsem
Srecno!
Skrbno oblikujte svoja besedila in jih preglejte, da se slucajno kje ne skriva kaksna napaka! Nasvet velja v vsakem primeru, ce pisete za objavo v casopisu, listek z obvestilom, ki ga boste prilepili na hladilnik, da ga bodo prebrali otroci po prihodu iz sole, ali pa nenazadnje ko pisete na forumu. Samo tako se boste izognili “prijaznim” opazkam, ceprav ste prosili le za nasvet.
Pošlji oblikovano (01-03-07 15:48)
Odvisno od tega, s kakšnim zaslužkom si zadovoljna. Kolegica samo lektorira in pravi, da več ne potrebuje, jaz sem z lektoriranjem vedno imela samo veliko več dela in veliko manj zaslužka v primerjavi s prevajanjem, zato zdaj lektoriram precej manj kakor prevajam.
Kitty
Filip, najprej počistite pred svojim pragom (poglejte vaša skropocala od prej: “kaj naj reče … da ne pride v upoštev, morda :)))))”,
“meni tisti “za preživet” niti ni šel v nos, tudi tu se včasih malo pogovorno izražamo, tisti “v upoštev” pa … :rolling eyes”), potem pa svetujte drugim, da naj pišejo pravilno. Kaj se imate za večvrednega in nezmotljivega? Večina vaših odgovorov je sarkastičnih ali žaljivih. Ne razumem, zakaj še pišete, če vas “napake” tako razkurijo.