Najdi forum

ne vem

če imam avtorico Willenz June, in se potem v tekstu sklicujem na njo, napišem: Willencova navaja ali Willenzova navaja?

hvala za nasvet in čas!

Willenzova menda … zakaj bi spreminjali priimek (najbrž je priimek, torej je avtorica June Willenz oziroma Willenz, June)?

oj, hvala!

po moje sem jaz to (zapis) hotela poslovenit (kot se izgovarja v slo). sicer je zadevo pregledal lektor, samo tako da za njim še ful popravljam. (2 x sem navedla ta priimek in obe (različni) opciji (zapisa) mi je lektorica pustila nepopravljeni–> kar skoraj ne more biti, že zato, ker ne morem imeti en in isti priimek 2x različno navedeno – tudi, če bi hipotetično bilo slovnično korektno)).

res hvala in pozdravček!

Glavno da za lektorjem še ful popravljaš. Kako ful šele on za tabo.

Ubogi lektorji, koga vse imajo za vratom. Ful koga.

veš, kaj pupa!

če ti lektorja plačaš, je njegovo delo, da lektorira. zato je plačan, a ne? od njega pričakujem, da opravlja svoje delo eksaktno in precizno.

nekaj drugega pa je spet forumska debata (če bi rada to povedala). v teh debatah jaz namerno vnašam slegizme, ravno zato, da furum ne izpade preveč mrtev. to ni strokovno besedilo, in tak tudi ni njegov funcionalni namen. toliko po moje.

vse dobro..

z lektoriranjem pa res nisem zadovoljna, nikakor. ni bilo vredno teda keša. niti pod recimo.

Koliko ti je pa ta povrsni lektor zaracunal?

ma, saj, KOKI, pač študentska tarifa (kao 300 SIT na stran). s tem da je bilo minimalno 30 napak še po lektoriranju. med drugim tudi napačen sklon in podobno. saj v bistvu sploh ne bi ugotovila, če ne bi bilo zlektorirano 1x tako, drugič tako – takrat sem v bistvu dojela da tako ne more biti.

saj sem potem govorila še z enim fantom in je rekel, da 10 napak pri 75 straneh ni nič. ma, ne vem – za moj okus je pač skoraj preveč. kaj pa ti misliš? (v bistvu sem dala pa prvič v laifu lektorirati in ne morem rečti, da sem zadovolja).

Takole ti recem. Cena je bila (relativno – vse je pac relativno) nizka. AMPAK! Nizka, ce je bilo zlektorirano tako, da so bili popravljeni tudi stavki, ce slogovno niso ustrezali. Drugace je bilo za “na hitro” zlektorirano dovolj placano. Upam, da razumes, kaj imam v mislih. Velika razlika je, ali lektura zajema zgolj popravljanje slovnicnih in pravopisnih napak (torej napacne sklone, ednina/dvojina ipd., pa velike zacetnice, vejice ipd.) ali pa so posegi v tekst vecji in gre dejansko tudi za korekturo, da je vse lepo “skladno”, jasno, razumljivo … (govorimo o besedilni koheziji in koherenci). V tem primeru pa gre za eno samo stran (lektorska stran se uposteva kot 1500 znakov brez presledkov) veliko vec casa in je 300 SIT zelo skromno placilo za to delo, ki je konec koncev tudi strokovno … Naj se kdo drug pove, kaj meni o tem ;).

New Report

Close