prezasičenost z branjem
Poznam problem, samo tisto z odlaganjem knjige v kot pri meni ne deluje, kmalu berem naprej, samo od takega branja nič nimam.
Stvar ponavadi rešujem tako, da grem namenoma brat kakšno od knjig, ki sem jih v mladih (khm..:) letih požirala, npr. Bobre ali Skrivnostni otok. Se pravi čim bolj nezahtevno, ampak zelo znano branje, kot kakšni dobri prijatelji, ki se po ohoho letih spet oglasijo. Meni pomaga :))
Še preden sem videla Poppyjin odgovor, sem nameravala dati enak nasvet. Vzemi v roke knjige, ki si jih že večkrat in z veseljem in brez obremenjevanja prebral. Po možnosti take, ki ne silijo k dosti premišljevanja. Tako boš imel čas predelati tisto, kar ti ne da zavzeto brati novih in novih stvari.
Ko gledam, koliko knjig obstaja, me tolaži samo misel, da imam še vsaj ene 50 let časa za jih brat 😉
Kitty
Jaz pa moram priznati, da kadar sem sita sita knjig, potem se lotim tujih revij (Runner’s World, Shape) ali pa celo Nove (vse ostalo je v tistem trenutku prezahtevno :)).
Ker brez branja ne morem (sploh pred spanjem), mi je to idealna rešitev in potešitev “želje po branju, čeprav se mi ne da brati”.
Ker pa zaradi narave dela vse manj časa (in volje) najdem za branje, mi tale zadnje zasičenost traja že kak mesec…
@bejbiborn: Tudi sama se tedaj vržem v sudokuje in križanke iz sredine – in tudi sama se najpozneje po tednu dni vrnem h knjigam 🙂