kaj imate “na čakanju”?
Ker me je knjiga Beli zobje tako dolgo čakala na polici, me je začel matrati firbec, katere knjige vas čakajo za branje v prihodnjosti? Katere so naslednje, ki se jih boste lotili?
Mene od že prebranih znova mikajo: Don Kihot, Mojster in Margareta, Ana Karenina, Vstajenje, Ženska francoskega poročnika. Do teh bom najtežje prišla, ker imajo vselej prednost še ne prebrane.
Od neprebranih pa me trenutno na polici čakajo čakajo: Pločevinasti boben, Sobota, Esej o slepoti, Sophejina odločitev, Profit pred ljudmi, Cambio de piel, Allendejeva in Cinco horas con Mario, Leviatan, Pokora, Popravki, Tetina zgodba in kup knjig o vzgoji.
Že nekaj mesecev Viewegha, Čudoviti pasji časi, pa Folettovo Iglo (še enkrat) pa do konca Neznosno lahkost bivanja (če bo uspelo), pa do izida novega moram prebrati še v slovenskem jeziku Harrya Potterja (si ga moram še izposoditi), pa Ljubezen v času kolere še enkrat.
Za branje otrokom pride po Kljukcu (Lindgren) na vrsto Juha cviluha (Pregl), nato Kosovirja (Makarovič) in Piki Jakob (Kovič). Obljubila sem tudi Pet kužkov (Kovač) iz knjižnice.
Houellbecq (Platforma in Razširitev področja boja). Ljubezenski pobegi od Schlinka. To troje me čaka iz knjižnice in si želim prebrat, ker so že podaljšane in jih bom morala vrniti. Pa Odveč srce, ki tudi ni moja. Tistih, ki jih imam doma in čakajo in čakajo in čakajo, da jih bom vzela v roke, se ne splača naštevat.
Z otroki pa zdaj, po vseh šestih delih H. Potterja (mašina, po nekajmesečnem vsakodnevnem branju fanta prav pogrešam, kdo bi si mislil), beremo prvo knjigo Zgodbe iz Narnije. Doma imamo še eno, tako da bo naslednja na vrsti kar ta :-).
Mene čaka vse tole:
Murakami: The Wind-up Bird Chronicle
Mojca Kumerdej: Fragma (sramota, vem, pa še sošolki sva bili pod “B” – nimam opravičila)
Georgi Gospodinov: Naravni roman
Goran Samardžić: Gozdni duh
Dubravka Ugrešić: Kultura laži
Zoran Ferić: Smrt deklice z vžigalicami
Harold Brodkey: Zgodbe
Sergej Dovlatov: Tujka, Kovček
In še kaj bi se našlo …