Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Pomoč – domača naloga

Pomoč – domača naloga

Prosim za pomoč pri domači nalogi.
In sicer:
Uporabi besedne dvojice v povedih.
Okušalne brbončice
sldka snov
zvit jeziček
metuljeve nožice
lep cvet
druga cvetlica
To je za tretji razred devetletke, o tem niso govorili v šoli, prinesli samo učni list.
Če mi lahko kdo pomaga, če ne vseeno hvala, ostali pa, ki jih bo vprašanje motilo, pa lepo prosim naj se vzdržijo. Delamo nalogo in skupnimi močmi otroku pomagamo. Žal pa nismo vsi izobraženi, hodila sem v šolo pred 34 leti.
Hvala!

Emila, bistvo je, da veš, kaj je poved. Poved je skupina besed, ki tvorijo zaključeno sporočilo. Poved začnemo z veliko začetnico, v pisavi jo končamo z enim izmed končnih ločil (piko, vprašajem, klicajem), v govoru pa s spustom ali dvigom glasu. Poved ima lahko en stavek ali več stavkov, lahko pa tudi na primer pastavek.
Primeri povedi:
Hudiča! (Recimo, ta poved nima nobenega glagola, a ima vseeno zelo jasno, zaključeno sporočilo.)
Nalogo moramo napisati.
Kako naj se lotimo te zadrege?

Če bi bila žleht, bi lahko napisala taki povedi, na primer:
– Okušalne brbončice?
– Sladka snov!
Ampak, ker v OŠ ne poznajo heca, se malo potrudite.

Okušalne brbončice – Mama je spekla tako dobro torto, da je bil to res praznik za moje okušalne brbončiče.
Sladka snov – Med je sladka snov, ki jo delajo čebele iz nektarja (to je celo prepisano iz SSKJ 🙂

ITD.

Hvala, zmotile so me besedne dvojice. Ni problem povedi, ampak besedne dvojice. Če bi bilo napisano iz spodnjih dveh besed ok, ampak besedne dvojice?
Ok, res ne poznam današnjega izrazoslovlja. Včasih smo rekli, stavek, danes poved.
Celo življenje se učimo!
Hvala in lep dan!

New Report

Close