Knjige in filmi o knjigah
Že kar nekaj časa nisem gledala nobenega dobrega filma, zato bi rada našla čim več naslovov filmov, pa tudi knjig seveda, kjer je glavna junakinja knjiga.
Trenutno je moj seznam bolj boren. Od knjig se na hitro spomnim samo naslovov Pravilo štirih ( dolgčas ) in Ime rože ( odlično ), od filmov pa filma Romana Polanskega Deveta vrata ( meni osebno zelo všeč, ).
Se spomnite še kakšnega naslova?
Knjige, kjer je glavna junakinja knjiga:
– Senca vetra (Zafon?)
– otroška Nedokončana zgodba (M. Ende),
– mladinska Srce iz črnila (C. Funke)
– Roman o knjigah (Rožanc) je verjetno tudi o knjigah, ga pa nisem prebrala,
– pa knjižna predloga za Deveta vrata je super – The Dumas Club (>) – isti avtor ima super tudi knjigo o sliki (nekaj s flandijsko sliko je naslov – The flanders panel)
pa še jih je, pa se sedaj ne spomnim.
Super, hvala za predloge!
Senco vetra sem prebrala, ne vem kako mi jo je uspelo pozabit.
Nedokončana zgodba – tolčem se po glavi, v nedeljo je bil na avstrijski tv film s tem naslovom, pa sem preklopila naprej, jaoj…
Metulja sem brala že zdavnaj, ne bi bilo slabo, če bi ga spet, filma pa še sploh nisem gledala – bo treba nadoknadit.
Ure in Srce iz črnila pa je ostalo neprebrano na pol, nekako me ni pritegnilo.
Dumas club pa bo res zanimivo prebrati. Sem hotela pogledati, če ga ima naša knjižnica, pa je Cobiss očitno šel na malco. Drugače pa bo treba spet v Konzorcij, ki se ga sicer malo izogibam. Zdaj, ko je bolj pregleden, je obisk tam nekako še slabši za mojo denarnico.