naredila seznam….
knjig, ki jih moram nekako prebrat, upam da do penzije,hehehe. Kaj od tega ste že prebrali???
ANDREW TAYLOR AMERIŠKI DEČEK
ANNA MARIA SIGMUND ŽENSKE NACISTOV
ANNIE HAWES EKSTRA DEVIŠKO
ARTO PAASILINNA GOZD OBEŠENIH LISIC
BOB BRIER SKRIVNOSTNA SMRT TUTANKAMONA
BORIS AKUNIN GANDORIN
CELIA REES ČAROVNIŠKA SMRKLJA
CHARLOTTE LINK VRTNARICA IZ GUERNSNEYA
CHRIS BOHJALIAN BIZONJI VOJŠČAK
DAN BROWN DIGITALNA PREVARA
DONNA LEON SMRT V BENEŠKI OPERI
HENRYK SIENKIEWICZ QUO VADIS?
HOWARD FAST PRISELJENČEVA HČI
IAN RANKIN VOZLI IN KRIŽI
ILDIKO VON KURTHY SRCE V PEKLU
ILDIKO VON KURTHY PROSTA LINIJA
J. K. JEROME TRIJE MOŽJE V ČOLNU
JEAN M. AUEL ROD JAMSKEGA MEDVEDA
JEAN M. AUEL DOLINA KONJ
JEAN M. AUEL LOVCI NA MAMUTE
JEAN PLAIDY GOSPA KAČA
JEAN PLAIDY ITALIJANKA
JEAN PLAIDY KRALJICA JEZABELA
JEAN SASSON MAJADA, IRAŠKA HČI
JOANNE HARRIS IGRA BREZ ČASTI
JOANNE HARRIS PET ČETRTIN POMARANČE
JOHN GRISMAN OPOROKA
JOHN GRISMAN ZADNJI POROTNIK
JULIA NAVARRO BRATOVŠČINA SVETEGA PRTA
KEN FOLETT IGLA
KEN FOLETT KLJUČ DO REBEKE
LESLIE FEINBERG NEDOTAKLJIVE
M. CHAGALL MOJE ŽIVLJENJE
MENDE NAZER SUŽNJA
MICHAEL HORBACH UKRADENE SANJE
NORA ROBERTS DRZNE SANJE
NORMAN COLLINS LADY ANNE
ORHAN PAMUK BELA TRDNJAVA
ROBERT HARRIS VELIKI RAJH 1964
ROBERT HARRIS POMPEJI
ROMANA BERNI POVEJ MI, SILVIJA
SABINE DARDENNE IMELA SEM 12 LET, VZELA KOLO..
SARAH DUNANT ROJSTVO VENERE
SENAIT G. MEHARI OGNJENO SRCE
UTA REINKE HEINEMANN NE IN AMEN
WARIS DIRIE PUŠČAVSKA ROŽA
WARIS DIRIE PUŠČAVSKA ZARJA
WARIS DIRIE PUŠČAVSKI OTROCI
Tole sem prebrala:
ANNIE HAWES EKSTRA DEVIŠKO – v redu, samo malo se vleče, precej statično je, ni ravno neke hude zgodbe
ARTO PAASILINNA GOZD OBEŠENIH LISIC – nadvse duhovito, super, bolje kot njegove kasnejše (prevedene)
CHRIS BOHJALIAN BIZONJI VOJŠČAK – zelo v redu, zame nadpovprečno
DONNA LEON SMRT V BENEŠKI OPERI – zelo povprečna kriminalka, prva in zadnja prebrana te avtorice
HENRYK SIENKIEWICZ QUO VADIS? – kot otrok mi je bila na smrt všeč, se pa ne spomnim zakaj, brala sem jo sigurno 3x (od začetka do konca)
ILDIKO VON KURTHY PROSTA LINIJA – prebrala pred kratkim, chic-lit, kot ena taka Bridget Jones
JEAN M. AUEL DOLINA KONJ
JEAN M. AUEL LOVCI NA MAMUTE – vse troje brala pred leti, v redu, samo tedaj je bil prevajalec prvega dela in naslednjih dveh različen, pa se je zelo poznalo, zanimivo, a precej lahko branje
JOANNE HARRIS PET ČETRTIN POMARANČE – čisto ok, ampak ne padam ravno dol
JOHN GRISMAN OPOROKA
JOHN GRISMAN ZADNJI POROTNIK – ni Grisman, ampak Grisham – vsi njegovi “pravniški” romani so mi super (malo tudi poklicno deformirana), tako da vse zelo priporočam, ni mi bila pa všeč njegova resna knjiga “The Painted House”, mogoče zato, ker sem pričakovala klasičnega Grishama).
KEN FOLETT IGLA
KEN FOLETT KLJUČ DO REBEKE – oboje super, njegove kasnejše tudi (prebrala sem po mojem vse, kar je napisal, razen zadnje). Najbolj všeč sta mi ravno navedeni (in nadaljevanka Ključ do Rebeke je bila super, film z Donaldom Sutherlandom pa malo moreč), pa Kavke (Jackdaws). Močno priporočam, ampak sem pa res fan.
ROBERT HARRIS POMPEJI – ok, se lepo bere, jo imam doma, če jo kdo hoče, jo z veseljem podarim
UTA REINKE HEINEMANN NE IN AMEN – uh, težko branje, taka bolj teološka reč. Zame, ki nisem hodila k verouku kar težek zalogaj. Ampak zelo zanimiva vsebina (gospa je pa sploh super, sem poslušala eno njeno predavanje, kapo dol!)
Evo, toliko od mene. ja, Tri može v čolnu sem tudi brala, ampak se je sploh ne spomnim (vsi pa pravijo, da je kultna).
Prebrala naslednje s seznama:
ARTO PAASILINNA GOZD OBEŠENIH LISIC – zelo zabavno in simpatično
HENRYK SIENKIEWICZ QUO VADIS? – prebrala vsaj 5×. Čeprav mogoče malo naivna vsebina, je knjiga za moj okus zelo, zelo dobro napisana. Petronij je pa sploh eden mojih najljubših literarnih likov vseh časov. 🙂
J. K. JEROME TRIJE MOŽJE V ČOLNU – luštno
JEAN M. AUEL DOLINA KONJ
JEAN M. AUEL LOVCI NA MAMUTE
– prvo knjigo sem dobesedno požrla, potem mi je pa vse skupaj nekako zvodenelo in komaj sem se prebila do konca. Nadaljevanj ne bom brala.
UTA REINKE HEINEMANN NE IN AMEN
Zelo zanimiva, čeprav bi mi bila bolj všeč, če bi bila napisana bolj znanstveno in manj populistično
uživaj ob seznamu!
Ameriški deček me čaka, javim čez kakšen teden.
Isto velja za Ekstra deviško.
Grisham meni vedno potegne, zlasti všeč so mi bili Mojster za dež, pa Bratovščina, pa Klient, ne spomnim se pa slovenskega naslova knjige “A time to kill”.
Auel – predelala sem vse tri, pa še četrto, ki je pa samo v angleščini. Res je, da v drugem, predvsem pa v tretjem delu malo zvodeni vse skupaj, čeprav ne toliko, da ne bi bilo vredno branja. Meni je bilo fascinantno brati in si poskušati predstavljati življenje takrat.
Trije možje v čolnu mene nekje v srednji šoli niso prepričali – odložila sem jo kar kmalu. Glede na to, da veljajo res za “mus” jih bom morda še enkrat vzela. Na stara leta bo morda drugače. 🙂
Donna Leon mi ni potegnila. Nič konkretnega me ne moti, všeč mi pa tudi ni bila.
Nora Roberts – čisto luštno in mestoma zabavno branje s popolnoma jasnim hepiendom že na petnajsti strani, pa kljub temu za prebrat. Predvsem tiste knjige, kjer imajo glavne vloge moški, kar je prijetna popestritev (Modrina zaliva,…) Ta, ki jo omenjaš je pa tudi del trilogije.
Imela sem 12 let… – če ti bo primanjkovalo časa za predelat ves spisek tole mirno spustiš. Knjiga je napisana brezveze, zgodbo izveš pa že na naslovnici (dekle, ki so jo ugrabili in imeli zaprto 80+nekaj dni v eni luknji)
Ja, knjižni molj sem od nekdaj, ampak imam sedaj zelo malo časa (otroci, ambicije, služba), tako da v zadnjem času res malo preberem. Pompeje pa (če jih že nisem) res podarim, če jih kdo hoče. Tudi Smrt v beneški operi od D. Leon dam dalje. Imamo res minimalno prostora, pa otroške knjige so pri nas trenutno najbolj in.
ekola še moj seznam :
ANNIE HAWES EKSTRA DEVIŠKO : Se ne spomnim čist zgodbe, ampak, mi je bla všeč.
ARTO PAASILINNA GOZD OBEŠENIH LISIC : Enostavno mi ne gre (me čaka na polici) . Sem pa prebrala Zajčje leto.
CELIA REES ČAROVNIŠKA SMRKLJA : Meni je bila zelo všeč. Ker imam rada malo zgodovine in *magije*.
DAN BROWN DIGITALNA PREVARA : Nekako me ni potegnila. Sem jo brala pa v izvirniku.
DONNA LEON SMRT V BENEŠKI OPERI: Prebrala najprej to, potem še 2 njeni in nehala. Meni ni ravno vrh kriminalk. Preveč opisov in vsega drugega kot pa same zgodbe.
ILDIKO VON KURTHY PROSTA LINIJA : Nekje na 1/3 knjige odnehala. Mi je dišalo po kot se je zgoraj ena izrazila – brigdet jones 🙂
JOANNE HARRIS PET ČETRTIN POMARANČE – se fajn bere. Meni osebno je bila všeč.
JOHN GRISMAN OPOROKA
JOHN GRISMAN ZADNJI POROTNIK : Oboje priporočam 🙂
NORA ROBERTS DRZNE SANJE : Ne vem če sem ravno to brala. Je tko.. za prebrat skoz 🙂
SABINE DARDENNE IMELA SEM 12 LET, VZELA KOLO.. : Kot je ena zgoraj napisala _> . Knjiga je napisana brezveze, zgodbo izveš pa že na naslovnici (dekle, ki so jo ugrabili in imeli zaprto 80+nekaj dni v eni luknji)
SARAH DUNANT ROJSTVO VENERE . Mislim, da sem brala, se ne spomnim vsebine.
WARIS DIRIE PUŠČAVSKA ROŽA
WARIS DIRIE PUŠČAVSKA ZARJA
WARIS DIRIE PUŠČAVSKI OTROCI : Te se pomoje splaša vse prebrat.Meni je zaenkrat uspelo sicer samo prvo. Resnično.
Nisem tako pridna kot bejbiborn, ampak poglejmo:
ANNIE HAWES EKSTRA DEVIŠKO meni je bila ful všeč, je pa res, da zna biti bliže tistim, ki vsaj malo poznajo življenje v Istri, karakterji so namreč zelo tipični; med prevajanjem sem jo večino časa “simultano brala” v angleščini in italijanščini, čeprav je napisana v angleščini, saj avtorica že tako po ialijansko razmišlja, da ji celo italijanska skladnja tolče ven skozi angleščino; nadaljevanje (2. del) je za kanec bolj skupaj zmetano
ARTO PAASILINNA GOZD OBEŠENIH LISIC nisem, prebrala sem samomor, pa mi je tako zelo finsko, da je nekje na repu stvari, ki bi jih brala
DAN BROWN DIGITALNA PREVARA hja, če rečeš, da boš pač Browna prebral, potem je tudi to za prebrat, da bi pa imel kaj dosti od tega, ni
DONNA LEON SMRT V BENEŠKI OPERI brala Smrt v tujem mestu ali v laguni ali kaj že, pa so mi za krimiče preplehke
HENRYK SIENKIEWICZ QUO VADIS? brala enkrat davno in je na seznamu čtiva, ki ga moram kot “odrasel človek” še enkrat 🙂
J. K. JEROME TRIJE MOŽJE V ČOLNU to vsake toliko vzamem v roke za nedeljsko jutranje poležavanje; je pa zelo angleška, ja
JEAN M. AUEL DOLINA KONJ
JEAN M. AUEL LOVCI NA MAMUTE prebrala vse 3 in še 4., vse v originalu, večkrat; saj ne, da je blazno dobro napisano, kakšen del se tudi vleče, ampak me fascinirajo podobe, ki mi vstajajo pred očmi, ko jo berem
JOANNE HARRIS PET ČETRTIN POMARANČE z veseljem vse od Harrisove
M. CHAGALL MOJE ŽIVLJENJE biografija? če ja, sem jo brala 1x v srednji, ko sem prebrala vse biografije, kar jih je premogla koprska knjižnica; nad njimi me je navdušila stara mama in se k njim vedno znova vračam. z veseljem.
ROBERT HARRIS POMPEJI mja, kaj pa vem, priznam, da nisem pričakovala navadnega krimiča iz antičnega Rima, ampak čisto razočaral me pa ni, čeprav postane predvidljiv, ko padeš notri
Kitty