Kresnik 2006
Pregledala sem prvi skrajšani spisek kandidatov za letošnjega Kresnika (Milan Dekleva:Zmagoslavje podgan, Marko Hudnik: Jelovškove ženske, Vladimir Kavčič: Prihodnost, ki je ni bilo, Janko Lorenci: Potovanje k Leonardi, Vinko Möderndorfer: Ljubezni Sinjebradca, Iztok Osojnik: Temna snov ali zapiski o neki nespečnosti, Alojz Rebula: Zvonovi Nilandije, Marko Sosič: Tito, amor mijo, Robert Titan Felix: Sanja in samostan in Dim Zupan: Hudo brezno) in me zanima, za koga navijate? Predvsem pa, ali katerega od romanov močno priporočate v branje? Sosiča? Sama sem predelala le Hudo brezno, pa mi knjiga ni pustila posebnih vtisov, bolj branje “za na morje” (sem kar presenečena, da je v ožjem izboru).
Sorry, strinjam se … No, to je še v redu v primerjavi z lansko Aritmijo Janija Virka, ki se mi je zataknila v grlo, tako zelo, da sem jo mazohistično prebrala do konca in še vedno nergam čeznjo, čeprav je od branja minilo že leto dni.
Ampak nagrade so le samo nagrade, torej prav nobeno zagotovilo, kot je napisal Toro v rubriki o tem, koliko strani prebrati, preden knjigo odložiš.
jaz berem trenutno Rudi šeligo: izgubljeni sveženj. Mislim da nagrajen leta 2002.
Katastrofa od knjige. Mislim… a lahko kdo napiše tako obupno dolgočasno in nesmiselno knjigo?
V vednost berem jo že od januarja, pa je še nisem prebrala (jo moram prebrat)
Pa drugače preberem vsaj 5 knjig na mesec… če imam zalet tudi 5 knjig na teden.
tako da nagrada gor ali dol…. za zbruhat.
Mislim da nikoli več ne bom vzela v roke nagrajene knjige.
Razkrili so imena nominirancev Delove literarne nagrade kresnik. Letos se bodo za nagrado potegovali pisatelji: Milan Dekleva, Marko Hudnik, Vladimir Kavčič, Vinko Moderndorfer in Marko Sosič.
vir: http://www.delo.si
torej se vsi (trije) strinjamo komu pripada nagrada (kakšna dobra rima), dobu jo bo pa…ja… odvisno od lobiranja v med sabo (spet) na smrt skreganih književnih krogih; kvalitete, jezik, stil in vsebina napisanega (lajf na začetku prejšnjega stoletja, nato pa na jug v sončnoalpsko zatohlost, je sigurno na strani Dekleve; kvantiteta in zopet vznikli kulturni boj med črnim in rdečim hudičem (tle ni razlik – isto sranje, drugo pakovanje) pa na strani Kavčiča (Prihodnost, ki je (k sreči? op. a.) ni bilo; ostali trije po moje ne bodo prišli v najožji izbor dvojice, med katerima se na kresi se dan obesi odloča…