Najdi forum

MIŠ

TISTA MIŠ. ALI TISTI MIŠ? MOŠKI ALI ŽENSKI SPOL??

Miš je ženskega spola.
Če si v dvomu, katerega spola je kak samostalnik ali pa kako se sklanja, si lahko to ogledaš na tej povezavi:

V hrvaščini je pa moškega. 🙂
Biološko pa oboje.

Če je priimek Miš, je moškega spola.

A tudi to obstaja?

ooo,hvala.včeraj smo se v službi dajale ali je ž. ali m.spola.juhu,imela sem prav!(čeprav,ko sem prišla domov,sem bila že malo v dvomih-hihi)

Statistični urad pravi, da jih ima ta priimek v Sloveniji 25, enega celo poznam 🙂
Ampak na srečo ni iz Mišjega Dola. Ali pa celo iz Mačjega Dola :-)))

:))

No, če je miš ženskega spola, Miš pa lahko tudi moškega, je beseda “muc” nedvomno moškega in vprašljiva le v primeru priimka (ta pa je v Sloveniji precej pogostejši, saj ga naj bi po podatkih Statističnega urada imele 204 osebe). Ni pa napisano, v katerem Dolu stanujejo 🙂

problem : katerega spola je miš? obrneš jo na hrbet in dvigneš repek pa pogledaš 🙂
ženski, tista miš

He he, ampak kraja s tema imenoma resnično obstajata …

Seveda obstajata, za nameček imamo še Kačji Dol in Goveji Dol.

Meni se zdi pa grozno, da nekdo ne ve, katerega spola je miš … Kaj nam to pove? Da je šolski sistem zatajil, da nekateri nič ne berejo … Kaj??

A ti pa veš, kakšnega spola je, ko kakšno vidiš? :-)))
Sicer se pa načeloma strinjam s tabo, čeprav bi rekla, da imajo težave s tem verjetno tisti z jezikovnega območja, kjer je miš res moškega spola. Ali pa tisti, ki so Toma in Jerryja preveč gledali na HTV. 🙂

Žana,

enden dela na Naši mali kliniki :-))

lpt

New Report

Close