Vaš predlog?
Po moje je prezgodaj. Fino je v srednji, če/ko imaš na predmetniku filozofijo, ali pa prav zato, ker je nimaš. Mar da bi mi imeli to knjigo namesto učbenika in našega Filozofa.
Kitty
AVTOR………………. : Schwarz, Andrea – avtor
ODGOVORNOST…………. : Kajzer, Jagoda – prevajalec
NASLOV……………… : Mali zmaj Imej-me-rad : pravljica za odrasle
IMPRESUM……………. : Maribor : Slomškova založba, 1999
FIZIČNI OPIS………… : 69 str. , 20 cm
ZBIRKA……………… : (Otroci sonca ; 1)
ISBN……………….. : 961-6227-36-X
Ker sem knjigo Mali zmaj imej-me-rad dobila pred kakimi tremi leti, vam iz nje lahko “ponudim” tale odlomek:
“Če zaslišiš pesem, pleši … pa če si žalostna ali srečna, pleši – predaj se glasbi … ne čakaj, da se ti pri plesu pridružijo drugi, mogoče bo glasba ponehala, preden jih boš našla … pleši, tudi če si čisto sama, tudi če nihče ne pleše s teboj … ne meni se za to, kaj bodo drugi rekli ali mislili – lahko, da te ne bodo razumeli, da se ti bodo smejali – ker glasbe ne bodo slišali … ti pa pleši, bodi, postani pesem …”
Čeprav je bilo podanih kar nekaj dobrih predlogov, sem na koncu izbrala prav pravljico za odrasle Mali zmaj imej-me-rad. Tudi uvodno posvetilo v knjigi se je skladalo z vsebino (da se v vsem pravljičnem da vedno najti tudi zrno resnice). Ob tem pa sem imela kar srečo, saj so dva izvoda še imeli v računalniški bazi ene ljubljanskih knjigarn – le potem ju prodajalka nikakor ni mogla najti. Ko sem ji pomagala pri iskanju in se že začela spraševati, če le ne vztrajam pretirano, sta se mi vsa drobna “posmejala” s police …
P.S.
Joshua, sicer bi se kje že našel “zametek” kakšne gubice, mi je pa ljubše, če me kar tikaš – tako, kot se vsi tukaj. 🙂
Glede Alan Forda imam iz pisanja na drugem forumu dolg, ki ga tudi po enem letu še nisem uspela začeti manjšati. Namreč: sklenila sem, da se te “literature” lotim sistematično, z začetkom ene od sezon. In to zato, ker so mi njegovi ljubitelji zatrjevali, da je to “najboljši strip na svetu” – kateremu pa se lahko tudi čez leta od srca nasmeješ. Domači izvodi so že malo oguljeni, pa vendar še berljivi. Se bodo pa ponatisa (najbrž v originalnem jeziku) zelo razveselili tisti, ki bi si zbirko želeli dopolniti.
Sicer je mene Alan Ford pritegnil šele pred cca 5-imi leti in ga sedaj redno berem.
Namreč, otroška in mladostniška leta sem – kar zadeva stripe – prebiral Zagorja, Velikega Bleka, Komandanta Marka, Marti Misterijo itd….Ta strip literatura je takrat prihajala iz Novega Sada.
Alan Ford pa je bil in je še zagrebški.
Sicer pa zelo rad berem tudi Martina Mysterea (tudi v hrvaščini, no v pokojni SFRJ je bil Marti Misterija – srbsko); proučevalec nadnaravnih pojavov, skrivnosti…a la Sveti gral, templarji, Atlantida, meč kralja Arthurja, kraljica iz Sabe itd.
Lep pozdrav, Joshua