Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj trenutno berete?

Kaj trenutno berete?

Katero knjigo trenutno berete + komentar.

hakan nesser – karambol

izredno sveža kriminalka z izvirno zasnovo; žanrski izdelek par excellence!!!

proti temu se zgodbe danes modernega inšpektorja wallanderja izpod peresa tistega šveda al pa primeri guida brunettija naturalizirane benečanke donne leon lahko skrijejo pod več kakovostnih plasti.

Toby Litt – Finding Myself. Kar zabavna meta-metafikcija enega vidnejših sodobnih britanskih avtorjev. Po tem me čakajo še njegove kratke zgodbe, gostim ga namreč na literarnem večeru.

Recikliram Crno dalijo – noir kriminalka, prevedena tko, da bom Tejo Bivic, ce jo bom kdaj srecala, peljala na kofe in tortice.

lp, proxima

“V pajkovi mreži” Jamesa Pattersona.
Mnenja še nimam, ker sem jo načela danes, par minut pred spanjem.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Pajkova mreža je spet ena preveč opevanih (ali pa morda preveč marketinško povzdignjenih zadev. Pač, izjemno tipična amerikanščina, ki mi gre pošteno na živce…

Aja, sem pa ravno končala Okrogle in oglate iz Vittule, od Mikaela Niemija. Fino čtivo!

Pravkar sem v eni sapi prebrala Dihati moraš, to je vsa skrivnost. Odlična knjiga, ki je kar predolgo čakala v vrsti. Sedaj prebiram Sarajevski marlboro, ki ga bom zgleda tudi kar danes požrla. Jutri se pa lotim Naravnega romana.

@ LISA: Okrogle in oglate iz Vittule so se meni zdele pravo odkritje s tistim suhim humorjem 🙂

lp, proxima

Končala z Mitchellovim Atlasom oblakov. Začela brati naravni roman.

Ravnokar končala Očarljivi skupinski samomor. Luštno.

Alamut.
Sem šele začela.

lp

Hojla, Proxima

ko sem delala Črno dalijo, sem se kar precej namučila, pa nisem T. B. Mislim, da že veš, za kaj gre, he he …

@ Katja10: nc ne stekam, ampak zihr je kul..:>

lp, proxima

Naravni roman je pa zbluzen do konca. Shizofrenija… Vsaj tako sem ga jaz doživljala. Daj aja, če ga boš prebrala, napiši mnenje, plis.

Čudovito vesolje – Brian Green. Zanimiva knjiga o nastanku in delovanju vesolja. Poljudna in berljiva, meni osebno pa kljub poljudnosti manjka znanje fizike.

Mah, nisem hotela razlagat, pa naj ti bo: Črno dalijo sem lektorirala in sem se precej namučila za tisti drobiž …

John Banville: The Sea. Ker je pač booker 2005. Vse bolj se mi zdi – pa počasi počasi že lezem proti koncu -, da je Banville en Proust-wannabe, da so njegovi svetli trenutki vse preredko posejani, da je vse skupaj eno samo jamranje o preteklosti in da je dobil nagrado, da so se ga odkrižali enkrat za vselej. Čeprav je The Untouchable baje čisto spodobna knjiga.

Berem – 12 angel (Og Mandino)

Iščem impotentnega moža- Gaby Hauptman

:-)))) lahkotno, zabavno, za takrat, ko se hočeš odklopit in posežeš po nečem brez kalorij…..

Nazadnje sem prebrala Imenovali so jo dvoje src. Super super kniga, če pusti samo kanček tega kar želi avtorica povedat v vsakem , ki jo prebere in če jo prebere 90%, bo svet lepši.

Martin Waites: The White Room

Brutalno, “real-life” kriminalna zgodba, skratka, ne gre za tiste “nobel”, srednjerazredne britanske umore …

Se strinjam za Imenovali so jo dvoje src. Prebrala sem jo kar v knjigarni na stolčku :o))) ma mah.

Gregor Tomc: Mentalna mašina (Možgani kot organski motor na duševni pogon) – za tiste, ki vas zanima kako in zakaj delujete, in Srebrenica (dokumenti, pričevanja, haški proces) – ne priporočam tistim, ki imate slab želodec.

Alkimist

Pravkar končala
Betty Mahmoddy: Ne dam svojega otroka

Kruto, res. Kaj si moški tam dovolijo, oz. kaj jim dovoljuje vera…

Zdaj pa sem presedlala na Zlikane gube, štrleči balkoni – Kathy Lece (?) Bolj izi- odštekano branje.

New Report

Close