Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis nemščina+slovenščina v knjigici

nemščina+slovenščina v knjigici

Na tržnici sem videl je nekdo prodajal knjičico (zapakirana) ki ima nemško besedilo, pod njim pa slovenski prevod. Naslova knjigica ni imela. Ali pa je bil naslov dve imeni-obe se začenjata na K.
Pozabil sem ali je od mladinske knjige ali od dzs.

Zanima me katero knjigo sem v bistvu to videl da poiščem ceno, oz. pogledam če je v knjižnici

našel

in katera knjiga in za kakšno ceno je bila?

V bistvu sem videl dve. Če se ne motim sta od založba mladinksa knjiga.

Sem jih že zbrisal z glave ker gre v bistvu za neke pesniške verze…
Ena ima naslov Johan Wolfgang.?…
Naslov od druge pa se še manj spomnem..nekaj v smislu s Kavl -neko ime je mal drugačno je.
Na bolšjaku jih je en prodajal za 3500 SIT, rekel je da so v knjigarni 6000 SIT-preverjal pa nisem.

Zanimivost: Pri eni drugi ko je tud prodajala knjige sem videl da pri enih knjigah ko jih prodaja piše popust 50%. Sem šel malo na špancir in videl v DZS v izložbi isto knjigo za isti dnar kot jo je ona prodajala….tako da preden kupte prej preverte kolk stanejo v trgovini. Itak pa vsako knjigo na bolšjem lahk dobite za manj-če se vam da seveda rečt: Kolkšna je pa zadnja cena?
Sem bil takrat tudi tud pred antikvariatom pa gledal v izložbo. Ne vem če tista vrata pelejo še kam drugam, ampak vn je stopil en tip…pa sem takoj pomislil če se ne na bolšnjaku prodajajo tud knjige iz antikvariata….

Mislim, da si gledal tole:

tole je ja
očitno je tudi več različnih jezikov….

Jaz sem videl knjigico samo od zunaj ker je bila zavita v folijo in naslednjič ugotavljal da gre v bistvu za poezijo kar pa mene ne zanima ker bi se rad samo naučil nemščino…iz poezije pa se tega ne da ravno dobro…
Veste mogoče za kako zadevo kjer ni poezija ampak pravi roman ali kaj podobnega oz. kaj bi prioročali za mUčenje nemščine. Učil sem se je več let pa še zdaj ne znam. Očitno teorija, teorija in teorija ni zadost…

jaz sem pri nas enkrat, ko je na tržnici prodajala nove knjige ena gospa, žal ne vem za katero založbo, za 3.500 Sit dobila zelo debele knjigo pravljic v nemščini. Pravljice bratov Grimm.

k.

New Report

Close