Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Naravni roman – Daisy

Naravni roman – Daisy

V bistvu sem roman skoraj dobesedno pogoltnila v enem kosu, sicer res ni špeh in se ga da hitro prebrat. Stvar je res precej zabluzena in nekako ne ujame neke niti, čeprav moram priznat, da je pripoved za moj okus precej gladko tekla, mu je kar uspelo spravit nepovezano kombinacijo bluzenja in pripovedi v zelo berljivo zmes. Po drugi strani se mi zdi, da ga je včasih malo vrglo ven. No, da ne zabluzim. Sam roman je bil za moje pojme zelo berljiv in mi je gladko stekel, mi je bil všeč. Le na koncu mi ni pustil nič kaj dosti. Nekako kot tista sladkorna pena iz sejmov, dokler jo ješ, je zelo sladka in prijetna in uživaš v njej. Ko pa se ti raztopi, ti ostanejo prazna usta, brez okusa. Po mojem mnenju mu manjka to, da ti ne da nobene prave osnove, ki bi jo potem premleval, kar ti dobra dela vsekakor dajo. Z najboljšimi še kar nekaj časa živiš in jih intenzivno nosiš s sabo.

Upam, da se bo oglasil še kdo, ki je to delo prebral.

lp
aja

Tole s pa dobr spisala – se absolutno strinjam s tabo.

Hvala, aja, za tvoj komentar! Sem tudi jaz podobno razmišljala (imela podobne občutke), samo mi ni uspelo tako dobro povedat. Knjigo sem prebrala, ne “zabrisala v kot” kar naredim sicer, če me vsebina res ne pritegne. Ponavadi si knjige (vsebino) zapomnem ravno zaradi “tiste srži”, zaradi nečesa kar mi da mislit… Naravni roman me je pa presenetil s svojo “drugačnostjo”, tako čuden in hkrati tako berljiv… Pa tako zelo nedefiniran zaključek…:( Mah, nekaj mi je manjkalo…

Lp, Daisy

(Malce pozno, pa vseeno.)

Tudi jaz sem ga prebrala kar v enem kosu. Lepo se bere. Struktura romana, menjanje pripovedovalcev, menjanje stilov – vse to je kar zanimivo in človek lahko še nekaj časa premišljuje o tem kako poteka kreativni proces, o naravi fikcije, o nasprotju fikcija/resničnost … Seveda če bralca to že tako ali tako zanima. Je pa ta roman težko primerjati npr. s knjigo Bog malih stvari (tudi prvenec) – ki mi je dobesedno zlezla pod kožo in se še danes (prebrala sem jo pred par leti) spominjam nekaterih stavkov v njej. Vsekakor je Naravni roman zanimiv, zabaven – tudi zaradi načina, kako je napisan. Toda morda mu prav zaradi tega nekje umanjka globine oz. je ta tako zaščitena s številnimi pripovednimi postopki, da se bralec ne prikoplje takoj do nje. Bi pa knjigo vsekakor priporočila v branje.

New Report

Close