Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Nova knjigarnica

Nova knjigarnica

Pohvalno: v časih, ko knjigarne v močvirju v glavnem izginjajo (iz Felixa na Šubičevi bodo menda naredili restavracijo), se je na Židovski stezi, nasproti Vale-Novakov, tiho pojavila nova knjigarna Behemot. Ponujajo angleško literaturo, od tega velik del družboslovja, pa tudi kar lep kos leposlovja. Kar mi je všeč, da je vse skupaj prežeto s precej osebno noto. Med romani prevladuje izbor Sebalda, Barnesa, Banvilla in podobnih, kar mi sicer ni preveč všeč, je pa videti, da je nekdo o izboru resno razmišljal.

Hehe, v tej knjigarnici sem ob prvem obisku kupil več kot v zadnjem letu v vseh drugih ljubljanskih skupaj, čeprav me je pri tem skozi svoje okno srepo gledal Luka Novak ;-)) …
Ja, izbor leposlovja je avtorski, imajo pa marsikaj zanimivega, med drugim bliskoviti uvoz novega Houellebecqua v angleščini, dobre filmske monografije, pa zelo ugodno remainderje (ostanke trdo vezanih pametnih knjig po spodobnih cenah).

Juhu, gremo gledat!

Toro, hvala za obvestilo, kajti sama le redko zahajam v tisti konec mesta.

lp, proxima

No, lepo, da ste Behemot že našli. Mimogrede, cene se mi v primerjavi s Konzorcijem zdijo precej poštene.

P.S. Lastnik Dean Ivandić je knjigarnico v intervjuju v Delu (se mi zdi, da v riubriki Ljubljanapolis v ljubljanski izdaji) označil kot škorpijonsko – če vam to kaj pomeni. Meni se je ob obeh obiskih zazdelo, da je nekaj na tem 🙂

Sicer mimo tvoje teme, ampak si prebral Saramagov Evangelij?

Ne še, je pa med naslednjimi desetimi knjigami.

no, zanimivo ime – BEHEMOT, kot tisti maček v Mojstru in Margareti, ki je hodil po dveh nogah in pil vino iz kozarca na peclju, da so se mu vsi čudili. Da, ta, ki mu je sprevodnica rekla, ko se je hotel peljati s tramvajem: vššc, nakar je njegov kolega, drugi Wolandov spremljevalec, križasti Fagot le-tej očital, da nima kaj poštenemu državljanu praviti vššc, še sploh, če je pripravljen vožnjo plačati. In Behemot je bil. Ponujal ji je deset kopejk.

Je še kdo, ki tega ni prebral?
Uh kako mu zavidam, čaka ga namreč neizmeren užitek!!!!

katera knjiga je to (avtor)?

lp

OK OK že vse vem.

kaj pa kej psihologije in bussines literatura?

New Report

Close