Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis besedni zaklad(je vse)

besedni zaklad(je vse)

Rada klepetam, se spuščam v razne debate tako o stroki v kateri sem doma kot politične, o raznorazni literaturi poeziji, svetovnem dogajanju… in tukaj nastopi »težava«, že nekaj časa sama pri sebi opažam, da mi zmanjkuje besed-besednega zaklada, res je da sem se teh nekaj zadnjih let bolj posvečala študijski literaturi in pa delu ampak ne bi rada postala oseba, ki prevečkrat uporablja razna nepotrebna mašila, dokler ji na pamet ne pade ustrezen izraz (ali zame še huje nepotrebna tujka)
Rada bi kakšen nasvet glede literature za osebno rast, za dušo, za možgane…
Lep pozdrav in vse najlepše

Ja čim več branja bi rekla. Sicer pa so nam na fakulteti svetovali, naj za kleno in pravoverno slovenščino beremo slovenske klasike, Levstika, Jurčiča, Kersnika … Seveda so zahteve današnjega časa bistveno drugačne in to ni dovolj, treba je poznati tudi pomen tujk, fraz, splošnih strokovnih pojmov itd. Vse to človek pridobi s čim več branja, ne toliko z gledanjem TV, saj niti podnapisi pri filmih niso korektno prevedeni, zardai pomnjakanja prostora ali pa zaradi slabih prevajalcev …

Včasih pomaga, če si kakšne besede izpišeš na poseben seznam. Bolj se ti usedejo.

New Report

Close