Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis nujno-svetujte mi za darilo- prosim lepo!!

nujno-svetujte mi za darilo- prosim lepo!!

Pozdravljeni knjižni moljčki,
lepo vas prosim če mi svetujete katero knjigo naj kupim za darilo osebi ki je:

– moški, star 70 let
– psihiater( ne vem če je pomembno)
-veren
– navdušen nad božansko komedijo in don kihotom( že ima)

Mogoče kaj zgodovinskega ali pa morda filozofskega… ker pa sem na tem področju slaba vas prosim za nasvet. razmišljala sem o davincijevi šifri, pa je cerkev menda negativec, kar slavljencu ne bi bilo pogodu…

hvala

Hm, potem tudi Eco odpade z Foucaultovim nihalom (čeprav ti ga vseeno priporočam). Mogoče Ecov Baudolino – zgodovinsko, za pomanjkanje filozofiranja pa se pri Ecu ni za bati. Darilo stane ene šest jurjev.

Errata: “s” Foucaultovim …

No ja, jaz poznam veliko vernih ljudi, ki obožujejo Eca. Če mu je všeč resna literatura (kot praviš), mu davincijeva šifra itak ne bi bila preveč pogodu. Če ni ravno ultrapravoveren, ti svetujem Eca (Baudolino je itak super knjiga).

Aja, sem pozabila: Meni je bila strašno simpatična Biti ali imeti od Fromma. Ni kakšna huda filozofija, zelo berljivo (čeprav ni leposlovje). Izšla ene 2 leti nazaj, mislim da pri Vale Novak.

Pravilo štirih.

Zanimivo. Psihiater (materialistično in organsko pojmovanje duševnosti) in veren. Rad bi ga spoznal, resno.

Morda Goce Smilevski: Pogovor s Spinozo, nekaj zelo posebnega, a morda bi bilo všeč psihiatru. Filozofije ne manjka.

Kaj pa Alain de Botton : Utehe filozofije.

Milton: Izgubljeni raj

Pa ne nori s kakimi Šiframi, sploh pa je tudi meni čudaško, da je psihiater in še veren povrhu…..ok, star je 70 – takrat so že imeli biologijo v šoli;), to bodo kake travme iz ranega otroštva ;))

Alain de Botton: Kako ti Proust lahko spremeni življenje. Zelo berljiva filozofija

Kaj pa kompletni Faust, ki je nedavno izšel … hm … menda pri založbi Sanje? Za takega klasično usmerjenega gospoda bi bil morda kar pravšnji? Pa še knjiga je izredno lepa – vsa čast oblikovalcu/oblikovalki (?) …

Vili Ravnjak- Kdo sem jaz, knjigarna Vale Novak.

New Report

Close