Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Katalina… pisateljske delavnice

Katalina… pisateljske delavnice

Katalina…
Oprosti ker se kar iensko nate obračam….
Sam sem zasledila par tem nnižje da si omenjala pisateljske delavnice…..

A mogoče veš kje in kdaj se dogajajo oz. kje se da to zvedeti?

In kako izgledajo te delavnice? A moraš imeti že kakšno knjigo izdano? Al si lahko začetnik s par poskusi, ki jih še nisi obelodanil?

Hvala za odgovor!

Z malce spremenjenim nickom, te pozdravljam, ker se nisem mogla registrirati s Katalina. No, pa saj ni važno.

Založba Beletrina ima vsako leto, mislim, da tri dnevno delavnico v Izoli. Ponavadi je konec septembra. ( bivanje in minimalna kotizacija je na tvoje stroške)

Andrej Blatnik vodi delavnico za kratko zgodbo v okviru Literature (literarna revija), kolikor vem, delavnica poteka od začetka novembra. (brezplačno oz. stroške krije Ministrstvo za kulturo)

Revija Mentor ima poleti pisateljske kolonije, letos je bila v Tolminu. (stroški bivanja in kotizacija)

Skratka, kar nekaj reči se dogaja na tem področju, samo najti jih je potrebno in to pravočasno…

Prijavi se na e-pošto na Artservis. Tam ponavadi objavljajo vse zanimive razpise za kulturo, tudi pisateljske delavnice. Redno preverjaj domače strani literarnih ustanov (založbe literarnih revij in večjih knjižnih založb).

Skratka, ko te imajo enkrat na seznamu, te obveščajo…

Če bom dobila kakšno vabilo pa ti ga lahko posredujem, seveda, če mi boš zaupala e-mail.

Lepo te pozdravljam!
Katalina

P.s.

Pisateljskih delavnic se ponavadi udeležujejo ljudje, ki na tem področju še niso uveljavljeni. Sem in tja se pojavi kakšen srečnež, ki ima že izdano knjigo (zelo redko) pa mu ne gre naprej ali pa se mu zdi tema delavnic še posebaj zanimiva.
Torej, izdana knjiga ni pogoj!
Za pristop ponavadi zahtevajo tekst, ki je končan ali vsaj misliš, da je končan. Če je delavnica pesniška pa ponavadi 10 pesmi…
V razpisih piše, kaj pričakujejo.
Delavnice so zelo pozitivna izkušnja in želim ti, da zbereš pogum in se je udeležiš.

Zdaj pa res lep pozdrav!
Katalina

New Report

Close