Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Mercatorjeva zbirka

Mercatorjeva zbirka

Mercator namerava izdati zbirko knjig slovenskih avtorjev, spisek najdete na strani:

Ker vecine knjig ne poznam, me zanima, kaksno je vase mnenje o zbirki kot celoti ali o posameznih knjigah. Nikakor mi ni le do polnjenja polic z metri knjig, ki ne bodo morda nikoli prebrane.

Hvala in LP!

Muša

tudi jaz sem skepticna do takih zbirk in jih nikoli ne narocam. kupujem raje posamezne knjige, ki sem jih ze precitala in vem, da jih bom nekoc spet.
dobra knjiga je zanimiva vedno.
lp

Meni je iz seznama daleč najbolj simpatična Ta glavna Urša. To sem pred (ojej veliko) leti prebrala res velikokrat.
Pa všeč mi je tudi Kremplin od Dese Muck, ki je kar dobra grozljivka.

Ostale knjige sem menda brala, a se ne spomnim kaj veliko…

Ampak saj to so otroško-mladinske knjige. To se izposodi iz knjižnice, prebere, pa vrne, kajne?

Hvala za odgovore, d50 in Poppy.

BlueTeeth, to velja, ce je knjiznjica kje v blizini. A meni najblizja slovenska knjiznica je cca 900 km stran.

Lp, Muša

V zbirki so že preverjene, davno napisane knjige. Nisem čisto prepričana, če današnji otroci uživajo v njih. Zagotovo pa so všeč učiteljem. Jaz zbirke ne bi kupila.

Uf, Muša, to pa je daleč!

Človeka čisto zanese, da razmišlja samo iz svoje situacije, oprosti.

Pozdrav!
BT

Spomnim se, da sem z velikim uzitkom prebrala dve izmed knjig v zbirki. Ivo Zorman, V sedemnajstem, pa Branka Jurca, Ko zorijo jagode. Superca! Ampak seveda, ko sem imela toliko in toliko let manj, saj sta to res mladinski pripovedi. Pa mogoce bi za koga med mladimi res znale biti iz mode – vsaj Ko zorijo jagode, ki ima za rdeco nit plaho zaljubljanje in socialno solidarnost. Vsaj glede prvega so mladi zdaj bolj samozavestni, pa mogoce manj komplicirajo glede biblijskega spoznavanja:) Mogoce, ane, kdo pa ve, koga vse se zna nagovorit ta knjiga.

New Report

Close