Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis KAKO JE PRAV??otroška imena???

KAKO JE PRAV??otroška imena???

Na vrata otroskih sobic bom naredila obesanke in na njih napisala otroska imena…recimo Špelina soba, Klemenova soba, Jakčeva soba, Irenina soba, Monikina soba…

Je to slovnično prav ali bi morala pisati drugače, recimo Monik-ina…ali še kako drugače???

Če se že trudim, ne bi rada izpadla neslovnično, želim da je obešanka na vratih lepa in napis tako kot mora biti.

Hvala za pomoč in lahko noč.

Napisi se mi zdijo popolnoma v redu.

Monik-ina ??? prosim?

najamaja napisal:

> Na vrata otroskih sobic bom naredila obesanke in na njih
> napisala otroska imena…recimo Špelina soba, Klemenova soba,
> Jakčeva soba, Irenina soba, Monikina soba…
>

Lusna ideja, pa toliko otrok! Mora biti prav zivahno pri vas:) Kar tako napravi, kot si napisala. Tezaven bi znal biti samo naziv Klemenova soba. O tem, kako se sklanja Klemen, je bil ze enkrat govor. Odvisno, kako ga klicete. Ce ga klicete tako, da je naglas na prvem E in je drugi E polglasnik (izgovorjava klEmn), potem bi bilo pravilno Klemnova soba. Ce pa ga klicete tako, da je naglas na drugem E, torej izgovarjate klemEn – je pa prav tudi Klemenova soba.

Glej se tole debato, pa se odloci.

Monik-ina..mi je prišlo na misel, kot recimo ime Jan in lahko napišeš JAN-ova…ampak okej sedaj vem , da bom napisala kar tako kot sem mislila, da je prav…Janova…Monikina…hvala.

hvala;))

Cista radovednost, no kako pravite vasemu Klemnu ali Klemenu? Kako ga poklicete?:) Jaz poznam samo tiste, ki jih klicejo v izgovorjavi Klemn.

pri nas je Klemi;)), je še mali in smo ga preimenovali v ljubkovalno Klemi, drugače pa tudi jaz prej slišim, rečem KlEmn, kot KlemEn in zato bo pri nas kar po domače…Klemijeva soba;))

New Report

Close