Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis PROŠNJA

PROŠNJA

Hoj
Če ima kdo kakšen osnutek za prošnjo za sponzorstvo bi vas lepo prosila za odgovore, imam namreč hči, katera je zelo nadarjena smučarka vandar mi finančne zmožnosti ne dovoljujejo teh stroškov,tako da bomo poiskusili srečo s sponzorstvom, če bo šlo, pa nimam s tem nič izkušenj.
Že v naprej hvala lp Meli

Meli, predlagam, da tale post objaviš na forumu Starševski čvek. Mislim, da ta forum ni ravno pravi naslov za take zadeve.

LP, Kleo

Edino, zaradi česar tvoj post mogoče spada tudi malo sem, je napačen sklon samostalnika HČI. Imaš HČER (koga ali kaj).

No, če pa že ravno pišem, ti lahko povem tudi kaj o iskanju sponzorjev.Na kratko povedano, težko boš kaj napraskala, razen če kakega privatnika osebno poznaš in ga nafehtaš za nekaj denarcev. Zaprosi tudi občino. Še najbolje je pa, da se stvari lotiš preko kluba.
V prošnjo naj hči napiše, kdo je, s čim se ukvarja, kakšne tekme jo čakajo, katerih se je že udeležila (bolj ko so te opisane tekme pomembne, bolje je). Seveda naj ne pozabi opisati svojih dosedanjih uspehov. Prošnjo ji lahko napišeš ti, le da v 1. osebi, kot da piše hči – razen če je še premajhna in bi se iz pisanja dalo sklepat, da tega ni napisala sama; v tem primeru piši v njenem imenu.

Zapišita si vse naslove, kamor bosta poslali pošto in jih po kakem tednu malo pognjavi po telefonu. Na list si zapiši,kaj so ti rekli, ker ti garantiram, da boš sicer pozabila. Vnaprej ti povem, da zelo radi obljubljajo, dajo pa nič. Ali pa odgovorijo kaj zelo splošnega (“bomo razmislili”, “bomo uredili” itd.itd.). Lahko se celo zgodi, da te kak direktor povabi na razgovor, dobili pa ne boste v končni fazi nič. Ohrni so da je groza. Zelo radi podpirajo že uveljavljene športnike (ki jim denar kaplja že od vseh koncev), mladim nadebudnim pa ne dajo nič. Sem dala to skoz in se ne grem več.

Želim ti obilo sreče in živcev, sporoči, če bo kaj uspeha!!

LP
maja

Al’ prav se piše …?

Prav se piše:

– … imam namreč hčer, ki je zelo nadarjena …

– … tako da bomo poskusiili …

Obilo uspeha!

meli napisal:

> Hoj
> Če ima kdo kakšen osnutek za prošnjo za sponzorstvo* bi vas lepo
> prosila za odgovore, imam namreč hči*, katera* je zelo nadarjena
> smučarka vandar* mi finančne zmožnosti ne dovoljujejo teh
> stroškov,*tako da bomo poiskusili* srečo s sponzorstvom, če bo
> šlo, pa nimam s tem nič izkušenj.
> Že v naprej* hvala* lp Meli

Z zvezdicami sem označil večino napak, v enem samem stavku (predolgem, seveda) jih je ŠEST. Slogovnih nedoslednosti pa ne bom komentiral. Morda tudi zaradi obupno malomarnega odnosa do slovenščine tu tako dolgo ni bilo nobenega odgovora.

Torej – če boste že kam pisali, dajte to storiti vsaj v lepem, pravilnem jeziku, ki bo najmanj na nivoju, kot se zahteva recimo v prvem razredu srednje šole. Predlagam/prosim/zahtevam preveč?

Ko sem že odposlal, sem šele videl, da nisem opazil manjkajoče vejice med smučarko in “vandar”, torej je najmanj SEDEM napak v enem stavku. Običajno pa se piše po principu “najmanj ena napaka v vsak slovenski stavek” 😉

Da pa ne bom izpadel pregrd – če boste osnutek (brez podatkov, seveda) objavili na tem forumu, ga bom rade volje poskusil popraviti.

New Report

Close