Najdi forum

Binchy

Slišala sem, da knjige od Maeve Binchy niso slabe. Sedaj je čas lahkotnega branja, tako da bi vzela na plažo kakšno njeno knjigo. S katero naj začnem?

lp

Meni sta bili najbolj všeč Hiša na Tari in Večerni tečaj. Z ostalimi sem se kar malo namučila, da sem jih prebrala. Ne da bi bile slabe, samo malo razvlečene so se mi že zdele.

Yara, zgleda da je to odvisno od tega, s katero knjigo začneš. Moja prva je bila Večerni tečaj in sem bila navdušena. Tudi Pri Quentinu mi je bla všeč. Sedaj kviftam s Hišo na Tari, pa me kar malo moti, ker ni razdeljena po osebah. Včasih prou razmišljam kdo je kdo! 😉

Mogoče je pa res odvisno, s katero začneš :)))

Jaz sem začela s Hišo na Tari, potem pa Večerni tečaj in ti dve sta mi bili tudi najbolj všeč.
Ravno Pri Quentinu je dobro brati zadnjo (ali pa še enkrat, potem, ko prebereš druge :))), ker tam nastopa veliko oseb iz drugih knjig.

Jaz sem prebrala vse ,na Tari sem celo kupila,škoda da ni več prevedenih
lp geri

Yara, saj tudi v drugih se osebe prepletajo … no, mogoče v Tari še nisem tako daleč, da bi se to začelo (mogoče me tudi že spomin malo zapušča).

Mogoče lahko priporočiš še kako zanimivo knjigo – ne od Binchyjeve … zmanjkuje mi čtiva!

Uh, jaz imam celostranski seznam knjig, ki bi jih rada prebrala, samo časa ne najdem toliko, kot bi hotela.

Nazadnje sem prebrala Mračne duše (Minette Walters), Pompeji (Robert Harris), Zadnji porotnik (John Grisham) in eno mojih najljubših, ki jo vsakih nekaj let spet preberem – Viharni vrh (Emily Brontë).

Sicer pa zadnje čase veliko berem knjige založbe Meander, všeč mi je bila Protokol Sigma (Ludlum), pa knjige Nore Roberts so tudi dobre, pa Jennifer Crusie se mi zdi zelo zabavna pisateljica (prebrala Stavo, Čakata me še Spletke in Noro zaljubljena).

Zanimive se mi zdijo vse knjige iz zbirke Žepnice, pa še bolj normalne cene imajo:
Precej sem jih sicer že prebrala, premišljujem pa, da bi kupila Zajčje leto (Paasilinna). Prebrala sem njegovo knjigo Očarljivi skupinski samomor, ker se mi je zdel naslov popolnoma trčen, ampak knjiga je odlična. Ne vem pa, kakšne so druge njegove knjige. Morda poznaš kakšno?

Gozd obesenih lisic je ful posrecen, Zajcje leto je bilo pa meni kar nekaj.

Aha, se pravi, da je bolje, da si knjigo izposodim kot kupim. Mislila sem kupiti nekaj za dopust, ker je v naši knjižnici vse, kar bi rada brala, izposojeno in rezervirano…

ja, veliko dobrih knjig je – če jih le uspete dobiti v knjižnici:
za moj okus zelo zanimive knjige, ki so jih napisali: ivan sivec, ivo zorman, nejka omahen, mary higgins clark (kriminalke), lipa zelenela je – vseh 12 knjig od bogdana novaka,
lahkotna čtiva so še od: danielle steel, panika (desa muck), puščavska roža, poletni sestri, tudi starejše knjige, ki so jih napisali -victoria holt, konsalik, marie luise fischer (senta), sidney sheldon in meni še vedno najljubša desiree (o napoleonu), potem trilogija in pradavnine rod jamskega medveda, dolina konj in lovci na mamute (na zanimiv način prikažejo odkritja kot so ogenj, udomačitev divjih živali…), napete kriminalke, ki jih je napisal ludlum
skratka čtiva je dovolj.

Meni se je pred kratkim znasla v rokah Okrogle in oglate iz Vittule (Mikael Niemi), se mi zdi, da bi bila vsec vsem ljubiteljem Paasilinne. Zelo priporocam.

pozdravcek,

proxima

Paasillina meni ne potegne … niti ena njegova knjiga (sej je moški, ne?). Zajčje leto celo kupila, pa je res kar nekaj. Nekaj naštetih knjig bo prišlo prav za v knjižnico, čeprav sedaj na poletje je izbira čisto borna. Pa še nič kaj novih knjig nimajo … čeprav nekaj novih sočnih sem zadnjič ugledala v Vale-Novaku – pa so tako rpegrešno drage ;-(

Me veseli, da vam je Binchyjeva še kar všeč – sem namreč “krivka”, tista, ki je predlagala založbi, naj se jih loti prevajati, eno pa sem tudi prevedla 🙂

Meni je bila od vseh najbolj prijetna za branje Prijatelji potem pa Večerni tečaj in tako naprej. Prebrala sem jih že drugič pa jih bom najbrž še kdaj vzela v roke. Upam, da bo Binchyjeva napisala še kakšno!
Katji15 hvala!

Enkrat sem na nekem kabelskem programu gledala pogovor z Binchyjevo, je strašno prijetna, odštekana gospa. Prav ta pogovor me je spodbodel k temu, da sem kupila eno od njenih knjig … Žal ni bilo možnosti, da bi prišla tudi v Slovenijo, je odgovorila, da ima ogromno dela in da jo tovrstni obiski pri njenih letih že malo utrujajo.

New Report

Close