kdaj in kje berete
Kdaj in kje imate navado brati? Sama največkrat berem zvečer ali ponoči sede za mizo, redkokdaj leže v postelji (no, razen včasih nekaj strani pred spanjem). Časovno mi pa najbolj znese branje ob vikendih oziroma ob prostih dneh. Če me neka knjiga zelo pritegne (da je ne morem odložiti), pa gre branje pogosto na račun spanja (npr. berem pozno v noč, čeprav imam drug dan že zjutraj obveznosti in sem potem kot cunja – prav iz tega razloga si včasih niti ne upam začeti z branjem neke zanimive knjige med tednom). Veliko berem med počitnicami, vendar za razliko od mnogih zelo težko berem na primer na plaži (tam navadno prebiram le kakšne revije).
V postelji, zvečer pred spanjem (pa zelo pozno začnem, tako da včasih po trikrat začnem na istem mestu, ker si ne zapomnim, kaj se je dogajalo), pa na dopustu (na plaži ne, v viseči mreži v senčki), pa če je zelo zanimivo in dopuščajo okoliščine (beri: dovolj časa in pridni otroci) včasih ob kavici za mizo.
Najljubše mi je branje v postelji, tudi čez dan, da se zleknem, kot mi paše. Drugače pa lahko tudi v kuhinji ali v dnevni. Glavno, da je udobno, da me ne moti recimo tv ali radio, imeti moram tišino. Tudi na plaži mi gre in pred šotorom ali v njem. Pa na busu, troli ali na vlaku. Redko tudi na enem hribčku. Na balkonu ali na vrtu pa le ne morem brat.
Trenutno na vrtu, sicer pa zvita v paragraf na kavču, v postelji toliko časa, da mi knjiga pade na tla, pri jedi – ko že vsi oddidejo od mize, med počasnim lizanjem sladoleda, na balkonu, v vrtni uti, ah, kar nekaj bralnih kotičkov in navad imam. In če je knjiga zanimiva pozabim na vse okoli sebe, še najmanj me zanima TV..
Na plaži se mi zdi škoda brati, ker me živahno dogajanje moti med branjem in imam tako dosti manj od knjige. Raje listam po kakšni reviji..