amazon.com
Živijo!
Nameravam kupit knjigo prek amazon.com ker je tam skoraj za polovico cenejša kot pri nas in me zanima kako velika je poštnina?Če ima že kdo izkušnje z naročanjem prek amazon.com naj mi prosim pove!!!
Na nekem drugem forumu je nekdo rekel da bi naj bila 8 dolarjev vendar ni prepričan!
Prosim za pomoč!
lp
Na spletnem mestu je nekje informacija o Shipping costs, kjer piše koliko je poštnina. Se seveda razlikuje ali jo pošiljajo iz ZDA ali s celine (UK ali DE). Pri zadnjih dveh tudi ni davka. Žal pa Slovenija za britanski in nemški amazon še ni v Evropi in nam zaračunavajo višjo poštnino kot našim EU sosedam Italiji, Avstriji. Če ne ne najdeš podatkov o stroških poštnine na strani, se ti morajo pojaviti vsaj preden zaključiš nakup. Včasih se splača tudi malo pogledati naokoli (obstajajo še druge online knjigarne) – nimajo vse knjigarne enakih poštnin (hecno, ne).
Ta teden sem dobila nekaj knjig iz ZDA – Amazon. Poštnina ni visoka 14,87$, moti me pa, da vsak takšen paket na naši carini odprejo, čeprav vejo kaj je not, saj na paketu piše. Ker ga ne carinijo, saj so knjige tega oproščene, nam zaračunajo uvozne dajatve, ki znašajo 8,5%. To pa še ni vse, tudi naša pošta še pristavi lonček za celih 720,00 SIT, čeprav je poštnina že bila plačana. Meni se to nikakor ne zdi fer in lepo je razvidno kakšen kradljiv sistem imammo v naši državi.
Lep pozdrav!
sama sem dosedaj vedno naročala iz amazon uk, carina nikoli ni odpirala, ni bilo nobenih dodatnih poštnih stroškov (naše pošte) , knjige potujejo manj kot teden, odvisno pa je, kdaj jih pošljejo (to ti napišejo ob naročilu, prav tako stroške pošiljanja).
naročilo je neostavno, vse izračuna (ceno in poštne stroške), šele nato ga potrdiš. lahko ga tudi prekličeš ali spremeniš, preden so knjige odposlane (kar se ti tudi posebej izpiše do kdaj).
koliko je poštnina, se ne spomnim, ni pa majhna, vsaj 1000 sit bi rekla, zato se splača naročiti več knjig skupaj.