Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Opus dei

Opus dei

Pred časom sem brala zgoraj navedeno knjigo…in ne vem, kaj naj si mislim. Tako mešane občutke in zmedene misli je pustila v meni, da si želim malce pogovora. Tisti, ki ste jo prebrali, kaj menite o tem? Je res, kar piše???

A mislis knjigo Da Vincijevo sifro?

Seveda ni res, saj drugace bi bila to zgodovinska knjiga, ne pa roman. Vseeno pa se velja malce zamisliti nad vlogo zenske v razlicnih religijah, ne samo katoliski.

SarahLee, mislim, da je Pikapoloneza brala kar knjigo, ki ji je naslov Opus dei. Veliko ljudi se jo spravi brati iz firbca, potem enkrat ko preberejo Da Vincijevo šifro.

res je MayaM, brala sem Opus Dei. Pa že pred Šifro. In me še vedno “preganja”. O Opusu bi rada kakšno mnenje…

SarahLee: Vem, da je Šifra le roman, dokaj privlačen za brat, vendar pa je konec tako medel, da na koncu vse skupaj pusti slab priokus…. Tako da niti ne vem, če se bom spravila nad Angele in demone. Če je konec spet tako spacan, potem je škoda časa…

Opus dei … o njem je veliko pisal tudi Mišo Alkalaj – zelo pristransko za moj okus, saj je prikazal predvsem negativne plati. Več o OD si lahko prebereš na http://www.opusdei.org/

Sarah Lee: Da Vincijeva šifra je res roman, se strinjam s pikapolonezo, čisto povprečen roman z medlim koncem, a na temo rdeče niti tega romana je kar nekaj dokumentarnih knjig, med njimi je po mojem mnenju odlična Sveta kri in sveti gral. Brala sem jo kot srednješolka, kmalu po izidu slovenksega prevoda. Da Vincijevo šifro pa šele letos.

Opus dei: na njihovi spletni strani najbrž težko pričakujemo objektivnost, če jo že težkamo …

New Report

Close