Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj si šparate za počitnice?

Kaj si šparate za počitnice?

In, kaj boste brali čez počitnice in dopuste? Grem kmalu na morje pa rabim kakšno idejo.

Lp

Ninica

Kaj (cimvec) od Terryja Pratchetta, Salmana Rushdieja, ta novi Harry Potter (pa stari se enkrat 🙂 ), Foucaltovo nihalo od Ecota, pa mal Oscarja Wildea, da pridejo se klasiki na svoj racun. Pa se kaj se bo naslo. Mi lahko kdo prosim svetuje se kaksen dober novejsi slovenski roman?

Nic posebnega ne sparam, brala bom pac to, kar vedno berem – vecinoma sodobno prozo, pa kaksno detektivko vmes. Od novejsih SLO romanov svetujem kar osebnega favorita za letosnjega kresnika, Flisarjev Caj s kraljico. Ceprav ima vec kot 500 strani, je strasansko berljiv in odlicno napisan. Tudi Kajzerjeva Sanjska hisa je super, kot nalasc za pocitnice je Kozincev Visoki tujec. Od tistih iz prejsnjih let pa Lainsckov Locil bom peno od valov, Skubicev Fuzinski bluz in Macja kuga Maje Novak.

Kar mi bo prišlo pod roke: nekaj lahkotnejšega za na plažo, pa kakšen klasik vmes in obvezno japonce (poklicna deformacija).

paniko od dese muck, ter kursk

uf, dosti tega. Predvse si bom takrat vzela pavzo s študijem in se lotila tujih knjig. Glavna osnova bodo še neprebrani moderni klasiki, pa še neprebrani sodobni Hrvati, pa The God of small things, The Circus in winter, Goethejevo avtobiografijo, pa kakšno knjigo o vzgojih mojih dveh biserov. Glede na to, da so počitni še daleč , se bo verjetno še dosti tega našlo.

Priporočam letošnjo nobelovko Elfriede Jelinek z Ljubimkama in Učiteljico klavirja. komentar: ta si res zasluži to nagrado, ker stran preberem dvakrat zaradi stila. Maiken

Jaz bom dokončala s finalisti za kresnika. Zaenkrat priporočam Flisarja in Preglja.

New Report

Close