Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ne da se mi

Ne da se mi

… brat, namreč. Sicer obožujem knjige, zgodbe, dobre domislice, misli vzbujajoče opazke, vse to… sem nora na knjige… ampak zdajle, par tednov, se mi sploh ne da brat. Vem, da ko bi zapopadla v knjigo, bi je ne mogla odložiti (to se mi pač dogaja, da berem, dokler ne preberem), ampak te dni pridem v knjižnico, hodim okrog polic, listam, nič mi ne potegne… domov se vračam s tono revij (haloooo!!!) in kar nekaj bluzim, gledam kataloge z oblačili, “zapravljam” čas na internetu (okej, Knjižni molji so izvzeti)… rada pa bi brala, še raje pisala…
A se to še komu dogaja, da včasih postane len? Kako se zdrmati iz tega stanja? Je pa res vse na kupu še za dva tedna naprej in se sploh ne znam odklopit… Mal bi klepetala o tem, če je kdo za…

Draga moja Brisača, enaki simptomi pri meni. Morda bi lahko celo ugotovila, na kateri datum se nama je bolezen začela? Kakšne lunine mene? Valjam se naokoli s časopisi, vegetiram z buljenji v kakšne reklame in podobne nebuloze. Pa veš, kakšne knjige se mi valjajo neprebrane! Eno je Oja vsaj desetkrat priporočila na tem forumu! Da ti pamet stane!

Malo sem sicer začel glodati Greenovo Čudovito vesolje, si moreš misliti, sploh ne leposlovje, pač pa nek pregled splošne teorije relativnosti, kvantne mehanike in teorije strun. Skratka knjiga o vsem. Pa prej takšne tematike sploh nisem prenesel.

Malo me je groza, da gre za kakšne trajnejše okvare. Ah.

Aja, pa še to: najhuje pa je, ko gledam temo Kresnik 2005, v kateri znani osebki vsaka dva dni objavijo, katerega nominiranca so prebrali. Vmes pa sem sam prebral dve kolumni v Oni. 🙁

Tko hdo pa spet ni, mau se j trba zdrmat, pa bo.

Tudi pri meni, samo da to stanje že traja dalj časa. Eno knjigo berem mesec ali več, obenem pa ne naredim nič proti temu. Eno brco v rit bi rabla, samo mi je ne bo noben dal 🙂 Ja, mal se je treba v roke vzet …
Al se samo staramo?!

Ah, kje pa, staranje že ni krivo – jaz knjige že leta požiram z nezmanjšanim tempom. Dogajalo se mi je sicer, da tedne in mesece nisem naletela na nič posebnega, spodbudnega, inspirativnega ali kakor se že reče, ampak da ne bi brala ničesar – to pa ne. Kaj naj rečem – bralski nagon ne zakrni, morda samo počiva. Kaj pa, če je zdaj čas za akcijo, potovanja, življenje v živo? Privoščite si!

PS. No, vsaj vem, da slab tempo Moljev v zadnjem času niso povzročile kake neopažene zamere ali naveličanja. Sem se že kar zasekirala!

hoj, evo še mene. Tut jaz nisem pobegnila s foruma, čeprav je zamrl.
Imam pa jaz vsako leto kak teden do dva, ko se me poloti bralna lenoba, kot da bi si morala dušo očistiti od vsega nakopičenega. In takrat lenobno prebiram kakšne revije in podobne bedarije, knjiga mi pa nobena prav ne diši. Potem pa takoj po prestani lenobi planem po knjigah z dvakratno zagretostjo, kot kak odvisnež. Ampak, kot pavi Oja, bralni nagon ne zamre. Se mi mož smeji, ko za pavzo od študiranja vzamem v roke kak roman, ki ni v povezavi s študijem, da mu ni jasno, kako si od branja odpočiješ z branjem.

Mi je takooo odleglo.
Verjetno je res čas za odklop, kot predlaga Oja, čeprav bi bilo fajn z eno dobro knjigo… Je kak predlog: mal zabavna, pa ne lahkotna, mal ostra, pa ne zatežena… mogoče bom posegla pa kar po Flisarju, kaj vem…
klinc gleda občutek krivde, Toro, saj sem tudi jaz sinoči brala Onine kolumne… pa še kaj vmes… kar se tiče priročnikov in (poljudno)znanstvene/strokovne literature,… poznam… včasih človeka zapopade, pa je tudi fajn… ko se boš dokopal do fascinantnih odkritij, nam pa katerega zaupaj…

Sem pozabila odklopit podpis v zgornje sporočilo… se opravičujem, ko kar naprej s tem težim… je kak način, da se ga za vedno znebim? Administrator!!!

To, da sem vam ne da brat, ni razlog za paniko. To, da berete Onine kolumne, pač ;-)). Življenje je prekratko.

A veš kaj: Mojca Mavec rulz 🙂

ne se sekirat, to je samo obdobje. imam tudi od časa do časa take popadke, potem pa preberem dve knjige v dveh dneh, eno nosim s sabo v torbi da berem na vlaku, eno berem doma … to, da pa niste prebrali vseh kresnikovih nominirancev … joj, ljudje, s čim se vi obremenjujete!!

Hehehe… saj se ne, Luna, zaradi nominirancev… niti zaradi kolumn… Ampak, kadar se človeku ne ljubi brat, je fajn vsaj malo čvekat…
Toro rulz!

Ja, Mojca Mavec res rulz proti Arturju Š.! :))))

Pa tudi dr. Artur se je kar naredil v zadnjih nekaj kolumnah, se mi zdi. Vsekakor predstavlja boljše čtivo kot reklama za Baumax.

V trenutkih brez leposlovja se včasih vprašam, ali ne bi morda moral poseči po Nicku Hornbyju ali Helen Fielding. A bi bil potem (še) srečnejši? A vi kdaj berete takšne stvari? Jaz sem jih pred kakimi petimi leti, pa sem bil kar zadovoljen, s čisto rahlim slabim priokusom – nekdo je to na tem forumu lepo poimenoval junk food.

Beremo, beremo, kaj pa. Vsake toliko kak babji romanček, pa detektivko preverjenih avtorjev (pravzaprav brez izjeme avtoric). Se prileže, ampak dveh zapored pa že res več ne zdržim.

Kaj pa Lonely Planet, si probal? Jaz jih berem kot romane! :)))

Jaz sem požrla Zvestobo do groba, ampak Vse o fantu pa ne spravim dol… Bridget Jones je druga zgodba, ker smo le babe, kaj naj rečem… Me pa zanima, kako vam je padla Desina Panika, ker meni sploh ne potegne… Si pa delam spisek, s katerim se bom ta vikend spravila v knjižnico… pomagam si s starimi posti, ker je še toliko vsega za prebrati, življenje pa tako kratko… matr.

Če se poskusim spomniti: prebral sem Hornbyjeve High Fidelity, About a Boy, How to Be Good (še najmanj zadovoljen s prvo), pa obe Bridžetki, ki sta se mi v zadnji tretjini že kar vlekli, pa recimo od Parsona Man and Boy, Man and Wife, One for My Baby, vse tri dokaj spodobno branje za nas, ženske. Nasploh mi ta feminiziran žanr z nekaj humorja kar lepo sede, še posebej če se je treba zraven tudi malo cmeriti. 😉

Potem se pa čudim, ko so mi v Hervisu všeč zgolj in samo ženski modeli tekaških copat. Da ni to razlog za kak večji preplah?!?!

haha, Toro, ta s copati je pa dobra!

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Edina sreča je, da ponavadi nimajo moje številke 🙂

Jaz sicer nisem neki veliki knjigožer… pogrešam pa branje, ker si ne vzamem časa zanj. Imam dojenčico in tacajt, ko ona spi moram likat – bi pa rajš brala…
Sem pa prej, podobno kot ti, imela obdobja, ko mi branje ni teknilo, pa ne vem al so ble vzrok slabe knjige al jaz ;))))

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Berem, berem, berem vaše čveke, pa se ne bi oglasila, ampak ne razumem ene besede, pa me mot
kaj je to rulz (zveza mavec, štern). Naj mi prijaznež pove, tudi jaz zadnje čase berem bolj čveke, pa klinc pa nominiranci …

as

Rulz= vlada (sleng). Kar mi kliče v spomin Andreja Moroviča (Vladarka). Nikoli nominiran, a vreden branja…

Jaz tudi ne vem kaj je rulz,dejte mal razložit,ker kolumne ne berem so mi dolgočasne. Zadnje čase veliko več kupujem kot berem ,za rojstni dan sem naročila Angele in demone ,držite pesti da bo padla
lp geri

Včasih se pač naveličaš filat mozag z vsem mogočim. Ponavadi nam možgani meljejo 24 ur na dan, v družbi pa itak velja, da si je treba stalno ego futrat z informacijami in se pač preprosto utrudiš.

Pusti knjige, če ti ne grejo trenutno – so what?! Kje pa piše, da pa moraš brati? To je zdaj nek tvoj ego trip – joj, moram biti pametna in brati. Beri, če uživaš, če ne, daj možganom počivat. Ni pa treba zabijat časa pred vsemi možnimi ekrani (televizijskimi in računalniškimi)…raje se sproščaj, sprehajaj, ali pa poslušaj dobro glasbo.

Sploh pa…dobrih knjig niti ni toliko za brat, če smo iskreni. Ni vse, kar je natisnjeno vredno naše energije in časa, piše pa danes že itak vsak, ki si zmisli. In na tržišču je toliko sr…, ko si vsak želi svoje frustracije reševat skozi terapevtsko pisanje in v bistvu ne pove ničesar, samo obremenjuje ljudi z nekimi svojimi tripi, da ni čudno, da se človek naveliča to brat.

Relax! Ne razsipavat z energijo, pod kar spada tudi branje, če je to iz nekega pritiska in zadovoljitve ega. Naj slast do knjige pride sama.

LP

New Report

Close