Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Arto Paasilinna v LJ! Jutri!

Arto Paasilinna v LJ! Jutri!

Kot sem že rekel, Cankarjev dom, 20.00!

vem,pridem 🙂

No,danes v Cankarjevem domu je bilo super 😀

Trajalo je sicer bolj malo..le kakih 45 min,vendar je zabaven in vesela sem,da sem si ukradla čas,da sem šla,saj sem že dolga leta fan njegovih knjig..prebrala sem 10 raznih in kupim vsako,ki je na voljo(v nemščini)..

Pa še knjige nam je prijazno podpisal 🙂

No,še 2 dni bo v Sloveniji in se ga bo dalo še srečati vsaj na enem dogodku odprtem za javnost(za enega sem prepričana,ker sem brala o njem),mogoče pa na večih.

Je še kdo bil? Prostor je bil poln,kar veliko publike

Jaz sem bil. Malce me je motil le pretiran in slabo narejen smeh tistih zblondiranih babur (upam, da nisi ena izmed njih), ki so se režale bolj zato, da bi pokazale nam, da razumejo jezik. Kajti po prevodu sem se nekajkrat vprašal, le čemu so se tako peklensko režale!

Je pa brez dvoma zelo duhovit človek!

A niso bile tisto ene Finke??

Eh,jaz se nisem sekirala zaradi njih,saj so one čudno izpadle,ne drugi.

Je bila pa tudi publika vseh starosti,kar je kul. 🙂

(no,saj jaz sem tudi med mlajšimi,haha)

A zdaj je pa narobe, če se človek reži? So se pač smejale, pa kaj, so že bolj dojele vse konotacije, ki jih gospe Jelki Ovaski ni uspelo prevesti.

Z iskrenim smehom seveda ni nič narobe, Iztok. Če pa nekdo spušča iz sebe tako slabo ponarejen smeh zato, ker Paasilinna začne pisati ob desetih zjutraj, pa zna biti moteče, če si v njihovi bližini.

😀

Eh,ne splača se sekirati zaradi par kokoši Buk,saj so le one same izpadle čudno…

Poleg tega je to tako nepomembno,da sem jaz že pozabila v 2 dnevih…

Brezveze 🙂

Seveda je nepomembno, niti se ne obremenjujem. Bilo je malo moteče, a še vseeno manj kot komar. Odgovoril sem le Iztoku, ki iz bogsigavedi kakšnih razlogov ni dojel konotacijo mojega sporočila.

Konotacije pač ni bilo …

… motil le slabo in pretirano narejen smeh… (skupek lastnosti)

kon + notatio = oznaka

No,pa saj je dosti o tem smejanju bilo rečeno,lets FORGET it!!!

Danes ob 20h(se mi zdi) Paasilinna nastopa še na Škrabčevi domačiji v Ribnici,še z enimi pisatelji,na literarnem večeru.

Poleg tega je intervju z njim(kar zanimiv) v današnji Delovi Sobotni prilogi.

In piše tudi,da bo naslednja knjiga v slovenščini “Prikupna struparka”,če je to tisto,kar se v nemščini imenuje “Die Giftkoechin”,je to kul knjiga. 😀

New Report

Close