kaj trenutno berete
Pozdrav!
Trenutno berem Sveta Kri, sveti gral (na to knjigo sem čakala najmanj pol leta)…………
Knjigo Življenje je norišnica je napisala Carmen Reid, ki je tudi avtorica knjige Trije v postelji. Meni sta bile obe knjige super, ful čitljive, je pa napisala še dve knjigi How was it for you? in Up all night………samo še na žalost nista prevedeni. Upam, da se bo Založba Meander hitro spomnila.
Drugače pa ti priporočam vse knjige ki jih je izdala založba Meander
http://meander.slo.net
LP
pravkar prebrala Otroške stvari Lojzeta Kovačiča. Komentar: dobri stari Kovačič, ki zmeraj paše, sedaj pa še posebej v nostalgičen spomin nanj, ko mineva leto dni od njegove smrti.
Pravkar berem njegove Prišleke (že tretjič). Nakar se bom lotila Noči v Evropi Polone Glavan.
Potem bo pa spisek knjig, ki jih želim brati, znova tekmoval s spiskom knjig, ki jih moram prebrati. Pa bo izgleda ponovno zmagal slednji, ker sem v cajtnoti.
Pravkar sem prebrala Pregljeva Leta milosti. Zanimivo branje, mešanica kriminalke in zgodovinskega romana. Priporočam. Zdaj bom začela Virkovo Aritmijo ali Flisarjev Čaj s kraljico. Odvisno od tega, kaj dobim v knjižnici. Upam, da bom do kresnega večera prebrala vsaj polovico nominirancev, saj bi si rada že prej ustvarila mnenje.
Ciril Kosmač: Pomladni dan – neverjetno dobr, pred tem bral sledeče umotvore slovenske literarne scene, ki jih nikar ne spreglejte:
Jani Virk: Zadnja Sergijeva skušnjava
Rudi Šeligo: Demoni slavja
Jernej Kovač: Jernej
zdaj pa me na kupčku čaka Virkova Aritmija, Jančarjev Človek, ki je pogledal v tolmun in dve malo mimogrede, Banklovi Bolni Habsburžani in Zweigovi Zvezdni trenutki človeštva
potem pa se bom lotil Makaninovega Undergrounda ali junaka našega časa, Murakarnijeve Skoraj prosojne modrine in Šeligovih Lahkotnih menipej. Veliko bralnih užitkov želim.
Pozdravljeni,
dojel sem elektronsko klepetanje (bister fant, a?) in se odločil, da odgovorim na ta izziv.
No, malo pa tudi zato, ker sem ravno predvečerajšnjim izvlekel iz omare kup knjig, ki sem jih dobil pred kakšnim letom, dvema, od ženine tete. Mimogrede- od vsega kupa knjig, ki se jih je hotela znebiti, sem bil najbolj vesel Kocbekovih Zbranih pesmi. Nisem mogel verjeti, da me je doletela taka sreča. Ti dve knjigi sem si namreč že zelo dolgo želel, še iz študentskih let, pa jih ni bilo več za dobit. Potem pa taka sreča!!!
No, kaj sem izvlekel oni dan?
Najprej Provincijalca od Moma Kaporja. Večkdo mi je namreč rekel, da ga moj roman Modri e spominja na njegovo pisanje, točneje na – kako se reče romanu – Foliranti, kaj takega. No, in ga berem, Provincijalca, sem na začetku in to v srbohrvaščini in me je kar potegnil.
Nato vzamem Nevarna razmerja Jožeta Javorška in berem tiste dele, ki me zanimajo – o Vitomilu Zupanu, pa seveda o Edvardu Kocbeku in moram reči, da sem bil kar šokiran. Zelo drzno in zanimivo pisanje.
kaj sem še vzel iz kupa?
Voltaira in njegovo filozofijo, malo pebiram o tem, kako se sprašuje kdo smo, pa kaj sploh počnemo tukaj in podobno, osnovna filozofska vprašanja pač, nisem se pa poglobil. Moram pa reči, da je Voltaire eden mojih večjih literarnih junakov.
Pa še nekaj sem imel na nočni omarici v tistem kupu, a me je premagal spanec.
Poleg tega pa imam na pol prebrano še knjigo Nikoli več spati, nekaj sem pa prebiral tudi Ireno Svetek in njeno delo Od blizu, mislim, da se reče.
Sploh sem si pa rekel, zakaj ne bi bral vsega po malem, tako za pokušino, namesto, tako kot listam in prebiram časopise in revije in to dan na dan.
Toliko za enkrat in veliko užitkov ob branju,
M. Pikalo
Matjaz, zivjo!
Kaporja po mojem moras brat v originalu – men drugace ne potegne. Jaz sem bila v preteklosti cisto usekana nanj, sem prebrala vse, kar mi je prislo v roke, najbolj sta mi bila vsec Una in ena knjiga kratkih zgodb, naslov sem pozabila.
Sicer sem pa zacela brat Skrivnost vesolja (sem mislila, da bo kaj lazja..:)), za oddih sem pa na dusek pozrla enega Kinga (Buick 8), eden me pa se caka (Dreamcatcher).
pozdravcek,
proxima
Jaz sem zaključila z Angeli in demoni – Dan Brown. Mi je bila zelo všeč. Zdaj pa me na omari čaka Veliki rajh 1964. Drugače pa berem še z mulcem Lužo – Matjaž Pikalo ( kljub temu, da brere sam mu zvečer še vedno paše če mu mami prebere kakšno poglavje). Čakam pa na Havaje na papirju od Vesne Vuk Godina.
V zadnjem času sem prebrala Angels & Demons (Dan Brown), The Time Traveler’s Wife (Audrey Niffenegger), The Lovely Bones (Alice Sebold), Spirit Walk 1 & 2 (Christie Golden) – knjižno nadaljevanje serije Voyager, sedaj pa sem na prvem delu Avatar (S. D. Perry) – knjižno nadaljevanje serije Deep Space Nine.