tri pike
spodaj sem brala, da se tri pike pišejo s presledkom, da se ne držijo teksta, torej takole …
pa me zanima, če se pišejo s presledkom tudi na koncu stavka? ker je čudno za videt, da imaš besedo, presledek, tri pike, novo besedo. potem ne veš točno, kam tiste tri pike spadajo. če me razumete, kaj me muči?
Če malo predelam tvoj tekst, da ne bo res čudno zgledal (brez velikih začetnic, jej, jej 🙂
Torej:
Spodaj sem brala, da se tri pike pišejo s presledkom, da se ne držijo teksta, torej takole … Pa me zanima, če se pišejo s presledkom tudi na koncu stavka? Ker je čudno za videt, da imaš besedo, presledek, tri pike, PRESLEDEK, novo besedo. Potem ne veš točno, kam tiste tri pike spadajo. Če me razumete, kaj me muči?
Tripičje je torej nestično ločilo, presledek je pred njim in TUDI ZA njim.
Levostično pa je v primeru, ko označuje samo izpuščeni del besede, npr. “jeb… “
Joj, Filip, malo pretiravaš. Moja kolegica je delala raziskavo o slovenskem jeziku, ki ga uporabljamo na takšnih in podobnih forumih. Jasno je, da tukaj ne moremo govoriti o knjižnem jeziku! Če si tukaj preveč tog, je podobno, kot bi na tržnici branjevki naročal korenje v zbornem jeziku (kot pri poročilih, hehe). Saj ne rečem, da je narobe, ni pa nujno, ne?!