Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj dobrega berete/ste prebrali?

Kaj dobrega berete/ste prebrali?

Prosim za ideje, kaj še prebrat – da je zanimivo, berljivo in da ni na nivoju dr romanov.

Res hvala vsem!!

Težko je brcati v temo. Kaj pa ti je všeč?

Nasvet, s katerim nikoli ne zgrešim (hehe), pa je John Fowles: Mag (zbirka XX. stoletje). Primerna tudi za tiste, ki se jim dozdeva, da je vrhunska literatura lahko samo pritežena.

Ravno berem od Nore Roberts Iskanje korenin,se mi zdi ful dobra no meni so od nje vse všeč
lp geri

Jaz pa sem ravnokar prebrala Dnevnik Hiacinte Novak – 3.knjige (A.Kermauner) in je kar dobro.

Zdaj berem V ulici, kjer živiš. Pred tem pa sem prebrala Protokol sigma 2 in Podoba kače.

Lp, Maja

Mark Haddon: Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa. Odlicno napisana prvoosebna pripoved decka z eno od oblik avtizma. Ce te ne bo potegnila, ti placam kavo, evo! ;)))

po Smrti slovenske balerine, ki sem jo pravkar prebrala, in hrvaški kratki prozi, ki jo prebiram zdaj, se bom tudi jaz lotila Skrivnostnega primera, ki me s Platformo in Anilinim duhom čaka na polici, preden spet zapopadem študijsko literaturo.

Čist naključno naletel na roman Ne ubijaj slavca in bil navdušen – berljivo, kompleksno, in kar je sploh ok, o njej se da zelo veliko debatirat. Avtorica Harper Lee (se mi zdi). Priporočam!!!

Živjo, men sta bile pa dobre Poker za punce (če se hočete mal nasmejat, pa hitro prebrat)in pa še kar kul Pravi moški .
LP, Jana

Jaz pa sem trunutno prebrala DA VINCIJEVO ŠIFRO, res super knjiga.

Ne ubijaj slavca – ja, to je Harper Lee, originalni naslov pa To Kill the Mockingbird. Se v kratkem lotim!

Smilla in njen občutek za sneg. Avtorja kot vedno pozabim – še dobro da sem se naslova spomnila, čeprav sem kolebala med Stina…

Zanimivo branje je tud roman Strah pred letenjem Erice Jong. Ženska je v tistem času, ko je izdala knjigo (pozna šestdeseta, zgodnja sedemdeseta) naredila totalno revolucijo med ženskami v kontekstu “osebnega osvobajanja” in se je naslov knjige znašel celo v angleškem slovarju! Še danes zelo aktualna knjiga (+ berljiva/zabavna).

Loti: avtor je Peter Hoeg, trenutno najbolj znani danski pisatelj.

Trenutno berem Pregljev roman Leta milosti. Roman je nekakšna mešanica ljubezenske zgodbe in kriminalke, pa še nekaj zgodovinske primesi ima. Napeto in zanimivo branje, ki ga vsekakor priporočam.

Odlična zadeva je Kralj purpurnega mesta,od Rebecce Gable.Se dogaja v Londonu,14stoletje.
Preveden zal ni,jaz sem ga “pozrla” v nemscini.

Ravnokar prebrala Pokora- Ian McEwan, za tiste, ki se vam morala ne zdi presežen pojem, zapakirana v postmodernistični obrat – vse je samo zgodba.

sedaj sem se lotila I. Allende hči sreče čaka me še portret v sepiji .Zelo jo hvalijo
lp geri

New Report

Close