Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis drago jančar

drago jančar

Mi lahko kdo napiše, kateri romani Draga Jančarja so zgodovinski?! Poleg Galjota in Katarina, pav in jezuit? Kje bi se dalo prebrati kaj o Jančarju?
Hvala in pa-pa

Hm, zakaj pa ne bi kaj prebrala (in napisala) sama? Namig: Severni sij.

Mogoče pa mi tako nebi bilo potrebno vsega prebrati. Mogoče pa za takšne stvari obstajajo forumi?! BTW Severni sij sem tudi že prebrala, ampak vsega mi pa tukaj tudi ni treba napisati.

Aha, a Severni sij, ki si ga prebrala, se ti pa ne zdi zgodovinski roman? Preberi za vsak primer še enkrat.
Hm, doslej res nisem pomislila, da forumi obstajajo zato, da ni treba brati knjig. Dajem na glasovanje…

Ej Zdenka, kje si pa to prebrala, da sem rekla, da Severni sij ni zgodovinski roman? Nisem vedela, da tu vprašanja niso priljubljena, se raje ne bom več oglašala. Zdenka, mogoče pa nekatri ljudje od določenih pisateljev raje berejo samo zgodovinske romane in ne fikcije…Ampak nima veze…grem!

Malo si se zapletla, zdaj pa brez užaljenosti, prosim. Preberi svoj prvi prispevek. Vprašala si, kateri romani so zgodovinski, razen dveh, ki si jih naštela; med njima ni bilo Severnega sija. Potem praviš, da si Severni sij prebrala. Torej očitno ne misliš, da bi bil to zgodovinski roman, saj bi ga sicer omenila. Tudi to, da zgodovinski roman ni fikcija, je precej tvegana trditev: očitno se ti torej Galjot in Katarina, pav in jezuit zdita nefikcija, torej stvarna literatura.
Vprašanja so zelo priljubljena, rada tudi na kakšno odgovorim, nepriljubljeno pa je spraševanje po rečeh, ki bi jih človek moral napisati v kak referatek ali seminarček, pa jih raje sprašuje po forumih, namesto da bi prebral romane, o katerih naj bi pisal. Zato vztrajam, da sem ti dala dober nasvet: preberi. Jančar je dober pisatelj, to zasluži. In po splošnem mnenju vodilni v današnji Sloveniji, zato je o njem mogoče kaj prebrati skorajda povsod, kjer piše kaj o sodobni slovenski prozi, da odgovorim še na tvoje drugo vprašanje. No, zdaj pa dovolj moraliziranja.
(Hehe, zdaj Toro lahko začne s polemiko o začetku Galjota, da bo bolj zanimivo!)

Ja, Toro, znani jančarofob 🙂 Zdaj pa malo samorefleksije o tem, kakšen sloves gre o meni tod okoli.

Hehe, pri meni si na dobrem glasu. Tudi nad tvojim preskusom bralske tolerance v primeru Galjot sem se izborno zabavala (in ne prepoznala, vleklo mi je na Žabota, zanimivo…).

New Report

Close