Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ucenje slovenskega jezika

Ucenje slovenskega jezika

Prosim, ce mi lahko kdo pomaga ali svetuje, kako nekoga (tujca) nauciti slovensko; s cim naj zacnem, kaj naj naprej razlozim… na internetu sem ze iskala, pa nisem nic kaj dosti nasla, nasa slovnica pa je tako obsezna!
Na kaksne knjige, ucbenike in ostalo solsko gradivo, prosim, pozabite, ker imam vse to doma, v Sloveniji, zivim pa drugje…
Hvala

Pa naj ti kdo poslje kako knjigo iz Slovenije, da to bo pomagalo.
Nimam tovrstnih izkusenj, a znankin partner je tujec in zdaj govori tekoce. Namenoma sta vsak dan delala na ucenju slovenscine, se recimo seznanila vsaj s petimi novimi besedami vsak dan in razlagami zraven ali kar je pac bilo zanimivo. Ce nista bila skupaj, pa preko Interneta. Gre pac pocasi, a kjer je volja, tam je pot. Tudi Rim ni bil zgrajen v enem dnevu…

Obstaja kar nekaj slovnic oz. učbenikov na temo slovenščina za tujce. Tako da učenje ne bi smelo biti problem. Na Filozofski fakulteti pa so tudi tečaji. Naj ti kdo kupi knjigo (mislim da obstajajo tudi kasete ali cedeji) in ti pošlje.

Na strani Centra za slovenščino kot drugi/tuji jezik se dobi tudi seznam učbenikov.

Ups, oprosti, nisem dobro prebrala tvojega posta. Ampak najboje da ga najprej naučiš slovensko, potem pa mu začneš razlagati pravila.

New Report

Close