Filio ni doma
Knjigo sm prebrala te dni in se mi zdi fascinantna. Sem bla čist presenečena nad sabo, da mi je pršla u roke šele zdej, saj je prvič izšla že davnega leta (brala sm izvod iz leta 1990). Kakšna vsebina, res – ti pusti globok vtis! Gotovo je to knjigo že marsikdo bral. A bi lahko kdo napisu kak svoj vtis o njej?
Bral, ko sem bil še mlad 🙂 Takrat knjiga name ni naredila posebnega vtisa, spomnim se samo razvlečenosti in pomanjkanja zgodbe. V kratkem jo nameravam še enkrat načeti, pa bomo videli …
Berta Bojetu je v bistvu odlična pesnica, Filio ni doma se mi je zdela zgolj poskus nadgradnje njene poezije.
Škoda, da je ni več.
Ej, hvala za vse vtise in za vse namige. Videt je, da sm bolj ‘trotl primerek’, sej sm zdej prvič zvedla, kok se lahko čist enostaven mal pogleda nazaj, če je o neki temi že tekla debata. Sm vidla, da ste lani že dost razpravljal o tej knjigi in sm vaša mnenja in diskutiranja z veselem prebrala. Pa še mal tračiranja je blo poleg (tisto, kdo je čigava žena pa sin…), kr mi je blo mal manj ušeč, ker glih ne sod k mnenju o knjigi.