Pomoč….primerjava Kersnik-Tavčar
SREČNO,ZDRAVO IN USPEŠNO LETO 2005
Prosim pa Vas,da mi nasnujete nekaj razlik pisanja med Tavčarjem in Kersnikom.Gre pa za deli Kmetske slike in Med gorami.Deli sta kmečka tematika,preprosti ljudje se otepajo revščine,se borijo za ljubezen…
Rada pa bi,da mi še kdo poda kakšno mnenje ,oziroma bistvo,če knjigi med seboj primerjamo…Slavistke,ali kdorkoli,prosim POMAGAJTE
Hvaležna obiskovalka forumov,ki pomaga sedmošolki pisati domačo nalogo
Na žalost Kersnika bolj slabo poznam, čeprav vem, da sem omenjeno knjigo brala, ampak se res zelo slabo spomnim… Tavčarjeve črtice Med gorami pa sem brala že večkrat.
Tavčar opisuje usode revnih kmetov (predvidevam, da naj bi se dogajanje odvijalo v škofjeloških hribih, ne vem pa, če je to kje izrecno omenjeno). Tema je največkrat neuslišana oz. nesrečna oz. “prepovedana” ljubezen. Po njegovih črticah so posneli tudi film Ljubezen nam je vsem v pogubo. Junaki največkrat tragično končajo (samomor, se zapijejo, ostanejo brez vsega, umrejo).
Upam, da se najde še kdo, ki bolj obvlada vse skupaj in ki bolj pozna Kersnika.
Nekaj linkov:
Poskusi vtipkati v najdi.si naslove obeh knjig in boš dobila kar nekaj zadetkov.
SREČNO!!!
hvala Kleopatra-vse kar si mi posredovala,smo že vključili v dom.nalogo.
Predvsem se ne znajdem pri vprašanju…..
.V katerih stvareh se Tavčar in Kersnik najbolj razlikujeta.Opiši stil in način opisovanja vsakega posameznika.Nekdo od njiju potemtakem opiše realistično,drugi dogodke”zavije v vato”.Kdo je kdo?HVALA
OKLEPAJČEK-tudi tebi enga srečnga,pa zdravga.
Knjige so prebrane 100%,.12-letnemu otroku pa so take knjige precej “tuje”,napisane v nedojemljivem jeziku,z nerazumljivimi besedami(sin prevzemnik,mešetar,prilično,pozovnico je imel v rokah,zvršiti se,,ni bil brdak…)
Najbolj bi pomagalo,da če nočeš pomagati,tudi škodovati ni treba.
Moj namen pa je bil,da dobimo še kakšno dodatno mnenje strokovno podkovanih …LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR