Najdi forum

Spomin

Obstajaja kaksna literatura z napotki kako izuriti svoj spomin, da si lahko veliko kolicino (studijske) snovi cim prej in za dolgo zapomnis?
S koncentracijo nimam tezav, le zelo dolgo rabim, da si nekaj zapomnim in me pri obseznih izpitih moti.

LP

Z odgovorom ti ne bom veliko pomagal, ampak obstaja kr nekaj literature. Meni je ostala v spominu ena taka dosti poljudna (drugacne nisem iskal), nekega svetovnega prvaka v pomnenju :)) Ima zanimive predloge, kako si stvar za zapomnit…

Hmm, ena izmed mnogih… da si predstavljas posamezne predmete, ki jih videvas od trenutka ko vstanes, in gres na dolocen opravek (sola, faks), in so vedno tam, ko gres mimo… potem pa ko se ucis, in si zelis nekaj zapomniti, odlagas te stvari samo pri teh predmetih…

Pa se veliko drugih… to sem bral pred kaksnimi 4 leti, se mi zdi da je taksne barve nekje med rdeco in oranzno… pa kot sem ze rekel, je tudi berljivo napisana… imas pa druge razne knjige 300 strani, kako izboljsati razne nacine pomnjenja… ampak :)))

Aja, pa med studijem cimamanj trave kadit :))))

TiNKO

način učenja je precej odvisen od tipa človeka. Eni smo bolj praktiki (vse moramo preiskusiti), drugi visualni (ves videti, narisati …) , tretji “slišni” oz. avdio (‘) itd.
Zaradi tega moraš ugotoviti kateri tip si in izbrati med raznimi tehnikami učenja, ker vse predstavljene v knjigah ne ležijo vsem enako.

Sam, se mi zdi, sem velik napredek dosegel z uporabo ” miselnih vzorcev” in po njih prilagojeno tehniko zapisovanja, ki sem jo potem še po mojem malo modificiral iz drevesne sheme v bolj zaporedno (ker sem bolj lene sorte in se mi ne da zapiskov znova prepisovati)
Poleg tega sem tehniki zapiskov dodal pregled zapisanega takoj po predavanjih (npr. zvečer ali v naslednjih dnevih ) , saj takrat najlažje popraviš svoje “krace”, še kaj dopišeš ko je snov v glavi še sveža in npr. pobarvaš naslove, pomembne pojme, itd. kar ti v bistvu ustvari nekašne “zaporedne miselne vzorce” s katerih se je dosti laže znajti in učiti kot iz zaporednega pisanja
O miselnih vzorcih mislim da obstaja ena knjiga z istim naslovom oz. se o njih da prebrati v več priročnikih o učenju …

V Cobisu vtipkaj ključno besedo, npr. spomin, učenje, koncentracija,… pa se najde kar nekaj naslovov.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

New Report

Close