Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odškodninski zahtevek

Odškodninski zahtevek

Ali lahko na podlagi poskusa nepooblaščenega pridobivanja osebnih podatkov zaposlenega v zdravstveni ustanovi zahtevam odškodnino, kljub temu da mu ni uspelo pridobiti podatkov?

Spoštovani,

menimo, da ne, saj bi bilo v tem primeru zelo težko dokazati, da vam je z dejanjem te osebe nastala škoda.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni,

16 let nazaj sem imela nesrečo- padec, kompliciran zlom komolca. Imela sem dve operaciji, rehabilitacija je potekala še pol leta po sami nezgodi.
Sama sem imela 5 let, starši takrat niso koristili odškodnine od zavarovalnice.
Zavarovanje so sklenili v vrtcu, mama pa se ne spomni, pri kateri zavarovalnici sem bila zavarovana.
Zanima me, če je ta podatek možno kje izslediti in predvsem, če lahko odškodnino po šestnajstih letih sploh še koristim. Nimam niti ocene odstotka invalidnosti, ki verjetno ne bi bila nizka, saj je gibljivost komolca še danes precej omejena.

Najlepša hvala za odgovor,

Urša

Spoštovani,

vsi odškodninski zahtevki zastarajo v roku 3 let od zaključenega zdravljenja. V vsakem primeru zastara ta terjatev v petih letih, odkar je škoda nastala.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close