Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti IZVRŽBA

IZVRŽBA

Mož je dobil sklep o izvržbi v neki zadevi z dolgom 1600 eur glavnice plus obresti.Sklep je pravnomočen saj se nismo pritožili.Izvržba je najprej dovoljena na osebni dohodek,nato na transakcijski račun in kot tretje na nepremične stvari v ZK.Dolg nameravama odplačati,vendar ker so bile tukaj težave z zaposlitvijo in deložacijo,v tem trenutku težko poplačava vse.Sedaj imava oba zaposlitev,vendar živimo v najemniškem stanovanju in imamo ogromne stroške,tako,da nam itak ne preostane skoraj nič za preživetje.Sedaj je prišel sklep,da sodišče dovoli vpis upniku v ZK.Ker te nepremičnine ni sam lastnik,je več lastnikov,naju je sedaj strah ,da bo upnik uveljavljal najprej ta predmet izvržbe.Sedaj je dobil iz sodišča vabilo ,da se na sodišču zagovarja o tej zadevi,verjetno preden dovolijo prodajo nepremičnine.V službi so mu po izvržbi že pričeli odtegovati razpoložljiva sredstva plače.Zanima me,če je tu kakšen pravnik,če nama lahko svetuje kako se zagovarjati,da prodaja ne bo dovoljena.Trgajo mu od dohodka,nekaj bova obročno nakazovala tudi midva,da bi dolg čimprej poplačala.Glede na to,da je na nepremičnini več lastnikov,bi verjetno tako nebi šla v prodajo,skrbi naju,da si s tem ne nabijeva še večje stroške.Če nama lahko svetuje,se že vnaprej lepo zahvaljujeva.

Spoštovani,

rubež in prodajo solastninskega deleža nepremičnine lahko preprečite le na dva načina: v primeru, če dolg v celoti odplačate ali če v izvršilnem postopku predlagate omejitev izvršbe na posamezna izvršilna sredstva, pri čemer z dokazi izkažete, da predlagana izvršilna sredstva zadostujejo za poplačilo vašega dolga. Svetujem vam, da poiščete pomoč odvetnika po vaši izbiri.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Dober dan.

Lani poleti sem vložila e-izvržbo proti eni osebi, ki mi ni vrnila denarja. Dobila sem tudi sklep o izvržbi ter potrdilo o pravnomočnosti in izvršljivosti (25.8.2013). Do zdaj nisem dobila nobenega denarja in nobenega odgovora. Izvržba je na njena denarna sredstva.

Zanima me do kdaj lahko to traja? Do kdaj naj čakam, da bom dobila kaj denarja?

Kdaj lahko vložim za razširitev izvržbe na njene premičnine?

Po mojih podatkih živi v podnajemniškem stanovanju. Kdo plača izvršitelja, če nimajo ji kaj zarubit? Oziroma kaj ji sploh lahko zarubijo v tem primeru?

Ne želim pa še dodatno izgubit denarja.

Hvala za odgovore.

Spoštovani,

predlagamo vam, da se na dolžnikovega dolžnika ali na sodišče vložite vlogo v smislu, naj vam pojasnijo zakaj sklep o izvršbi ni izveden.

Izvršitelja plača upnik.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close